Šport > Košarka
30 ogledov

Indiana vlada vzhodu, Portland zahodu

indiana pacers liga nba Reuters
Ekipa Indiana Pacers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Los Angeles Clippers s 106:92 in ohranila najboljšo statistiko v ligi.

Igralci Portland Trail Blazers so na gostovanju s 127:111 ugnali Dallas Mavericks in so vodilni na zahodnem delu ter skupno drugi v ligi. Enak izkupiček zmag in porazov (31:9) kot Portland ima tudi tokrat prosti San Antonio. Branilci naslova, igralci Miami Heat, so po podaljšku v gosteh s 104:96 premagali Charlotte Bobcats in so drugi na vzhodnem delu ter skupno peti.

Pacersi prekinili niz Clippersov

Indiana je dosegla četrto zaporedno zmago in ob sedmih porazih 32. v sezoni. V prvem derbiju večera se je najbolj izkazal Paul George, ki je zadel 36 točk, od tega pet trojk in je prikazal tudi izjemno zabijanje s hrbta po 360 stopinjskem obratu. Lance Stephenson je za vodilno ekipo lige dodal 22 točk in 12 skokov ter sedem podaj. Pacersi so se ponovno predstavili z granitno obrambo, ki je končala niz petih zaporednih zmag Clippersov. Jamal Crawford (22 točk) s soigralci ni imel pravih možnosti za preobrat, saj so gostje brez težav držali vse niti tekme in zanesljivo vodstvo od začetka do konca.

LeBron blestel v podaljšku

LeBron James je šest od svojih 34 točk zadel v podaljšku za Miami, ki ima štiri poraze več in tri zmage manj od Indiane. Charlotte je izgubila petnajsti zaporedni dvoboj z aktualnimi prvaki lige. LaMarcus Aldridge je bil s 30 točkami in 12 skoki najboljši mož Portlanda, Nemec Dirk Nowitzki pa je bil z 18 točkami najboljši strelec Dallasa, ki je na sedmem mestu na zahodnem delu lige.

Liga NBA, rezultati:

Indiana Pacers : Los Angeles Clippers 106:92
Charlotte Bobcats : Miami Heat 96:104*
Washington Wizards : Detroit Pistons 98:104
New Orleans Pelicans : Golden State Warriors 87:97
Houston Rockets : Milwaukee Bucks 114:104
Chicago Bulls : Philadelphia 76ers 103:78
Minnesota Timberwolves : Utah Jazz 98:72
Dallas Mavericks : Portland Trail Blazers 111:127

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.