Indiana vrnila udarec Miamiju

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Potem ko so košarkarji Miami Heat z zmago odprli dvoboj finala vzhoda severnoameriške lige NBA proti Indiana Pacers, so na drugi tekmi na Floridi izgubili s 93:97.
Oglej si celoten članek

V vrstah Indiane Pacers je bil s svojim strelskim rekordom končnice (29 točk) najbolj razigran Roy Hibbert, 18 točk pa je dodal George Hill, vključno s štirimi prostimi meti v zadnji minuti. Paul George je tokrat zbral 22 točk, David West pa 13, za povrh pa je v zadnjih sekundah tekme odlično odigral v obrambi, je tako maščevala sredin poraz po podaljšku, ko je na uvodni tekmi izgubila zgolj za točko s 102:103. Zdaj je izid v boju na štiri zmage poravnala na 1:1.

"Od poraza na prvi tekmi smo se veliko naučili in danes smo naredili vse, da ne bi ponovili napake. To je res lepa zmaga. Lepo je, da na je uspelo, vendar v resnici to ne pomeni še ničesar. Dobili smo eno tekmo. Če ne bi prejšnje tekme zapravili po neumnem tik ob koncu, bi vodili z 2:0, zdaj pa se zavedamo, da bo borba še dolga in težka," je po zmagi dejal Hibbert.

James razočaran kljub 36 točkam

Pri ekipi Miami Heat je bil s 36 točkami najboljši LeBron James, ki je s košem po podaljšku ob pisku sirene odločil uvodno tekmo, 17 jih je zbral Chris Bosh, 14 pa Dwyane Wade. "Danes sem naredil dve veliki nepremišljeni napaki v ključnih trenutkih tekme, kar se nam je takoj maščevalo. Žal mi je, da sem soigralce pustil na cedilu," pa je dejal James in dodal: "Razočaran sem nad svojo slabo presojo, vendar obljubim, da se bom za napaki oddolžil."

Po uvodnih dveh tekmah na Floridi se finalni dvoboj vzhodne konference zdaj seli v Indiano, kjer bo v Indianapolisu v nedeljo tretja tekma serije.

Liga NBA, končnica:

Miami Heat : Indiana Pacers 93:97  /1:1/
James 36, Bosh 17, Wade 14; Hibbert 29, George 22, Hill 18.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.