Šport > Košarka
14 ogledov

Indiana vrnila udarec Miamiju

LeBron James Roy Hibbert Miami Heat Indiana Pacers NBA Reuters
Potem ko so košarkarji Miami Heat z zmago odprli dvoboj finala vzhoda severnoameriške lige NBA proti Indiana Pacers, so na drugi tekmi na Floridi izgubili s 93:97.

V vrstah Indiane Pacers je bil s svojim strelskim rekordom končnice (29 točk) najbolj razigran Roy Hibbert, 18 točk pa je dodal George Hill, vključno s štirimi prostimi meti v zadnji minuti. Paul George je tokrat zbral 22 točk, David West pa 13, za povrh pa je v zadnjih sekundah tekme odlično odigral v obrambi, je tako maščevala sredin poraz po podaljšku, ko je na uvodni tekmi izgubila zgolj za točko s 102:103. Zdaj je izid v boju na štiri zmage poravnala na 1:1.

"Od poraza na prvi tekmi smo se veliko naučili in danes smo naredili vse, da ne bi ponovili napake. To je res lepa zmaga. Lepo je, da na je uspelo, vendar v resnici to ne pomeni še ničesar. Dobili smo eno tekmo. Če ne bi prejšnje tekme zapravili po neumnem tik ob koncu, bi vodili z 2:0, zdaj pa se zavedamo, da bo borba še dolga in težka," je po zmagi dejal Hibbert.

James razočaran kljub 36 točkam

Pri ekipi Miami Heat je bil s 36 točkami najboljši LeBron James, ki je s košem po podaljšku ob pisku sirene odločil uvodno tekmo, 17 jih je zbral Chris Bosh, 14 pa Dwyane Wade. "Danes sem naredil dve veliki nepremišljeni napaki v ključnih trenutkih tekme, kar se nam je takoj maščevalo. Žal mi je, da sem soigralce pustil na cedilu," pa je dejal James in dodal: "Razočaran sem nad svojo slabo presojo, vendar obljubim, da se bom za napaki oddolžil."

Po uvodnih dveh tekmah na Floridi se finalni dvoboj vzhodne konference zdaj seli v Indiano, kjer bo v Indianapolisu v nedeljo tretja tekma serije.

Liga NBA, končnica:

Miami Heat : Indiana Pacers 93:97  /1:1/
James 36, Bosh 17, Wade 14; Hibbert 29, George 22, Hill 18.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.