Šport > Košarka
25 ogledov

"Včasih moraš igrati tudi umazano"

miami chicago nba noah bosh Reuters
Miami Heat so v drugem krogu končnice lige NBA v gosteh premagali Chicago Bulls (104:94) in povedli z 2:1 v zmagah. Z 2:1 v zmagah vodi tudi moštvo San Antonio Spurs, ki je v tretjem srečanju prav tako v gosteh ugnalo Golden State Warriors (102:92).

LeBron James je 12 od svojih 25 točk dosegel v zadnji četrtini, v kateri so branilci naslova iz Miamija prišli do druge zmage v dvoboju s Chicagom. James je sicer zadel le šest od 17 metov iz igre, vendar vseh 11 prostih metov, temu pa je dodal še osem skokov in sedem podaj. Po treh četrtinah je bil izid izenačen (70:70), v zadnji četrtini pa je Miami tekmece premagal z delnim izidom 34:24.

Chris Bosh je imel v statistiki 20 točk in zanj rekordnih 19 skokov v končnicah, rezervni igralec Norris Cole pa 18 točk. Carlos Boozer je bil z 21 točkami prvi strelec Chicaga, Joakim Noah je zbral 15 točk in 11 skokov, Nate Robinson in Jimmy Butler pa sta zadela po 17 točk.

Prvi polčas je postregel tudi s številnimi grobostmi, zato so sodniki dosodili tri tehnične napake in eno izključitev. V drugi četrtini je najprej James po dvoboju z Nazrom Mohammedom dobil tehnično napako, Mohammed pa je nato porinil Jamesa na tla in moral predčasno iz igre. "Ne moreš osvojiti naslova prvaka, če je vse lepo in svetleče. Moraš igrati tudi umazano in včasih pride tudi do stvari, ki niso videti najlepše," je menil Bosh.

Parker: "Doma nismo igrali dobro"

golden state san antonio parker | Avtor: Reuters Reuters
Dvoboj med San Antoniom in Golden State je odločila obramba gostov, ki so sami zadeli 50,6 odstotka metov iz igre, tekmecem pa dovolili le 30,9 odstoten met. Francoz Tony Parker (32 točk, po pet podaj in skokov) je 25 točk dosegel v prvem polčasu, Argentinec Manu Ginobili pa vseh 12 v drugem delu igre. Tim Duncan je ob 23 točkah ujel še deset žog, na drugi strani pa je bil najučinkovitejši Klay Thompson s 17 točkami, eno manj pa je zbral Stephen Curry. Tega ostrostrelca so gostje učinkovito zaustavili, saj je imel slab met iz igre (5:17).

"To je bila zelo pomembna zmaga za našo ekipo, saj na prvih dveh tekmah doma nismo igrali dobro, sedaj pa smo si vendarle vrnili na izhodišče in imamo znova prednost domače dvorane, ki smo jo že izgubili. Obramba je bila dokaj dobra, v napadu pa je žoga zelo hitro krožila in zato smo tudi prihajali do neoviranih metov," je bil zadovoljen Parker.

Liga NBA, konferenčni polfinale:

Vzhod

Chicago Bulls : Miami Heat 94:104  /1:2/

Zahod

Golden State Warriors : San Antonio Spurs 92:102  /1:2/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.