Šport > Košarka
10 ogledov

Grizliji prvič v konferenčni finale, Miami od 0:1 do 4:1

Gasol Randolph Perkins Oklahoma City Thunder Memphis Grizzlies končnica NBA EPA
Memphis Grizzlies so se z zmago na peti tekmi konferenčnega polfinala lige NBA nad Oklahoma City Thunder uvrstili v prvi finale zahodne konference v zgodovini franšize (88:84). Z identičnim rezultatom v zmagah, 4:1, so v finale na vzhodu napredovali Miami Heat, ki so po porazu na prvi tekmi štirikrat zapored ugnali Chicago Bulls (94:91).


Košarkarji Miami Heat in Memphis Grizzlies so se v končnici lige NBA prebili v finale konferenc. Grizliji so na peti tekmi v gosteh z 88:84 premagali Oklahoma City Thunder in se s 4:1 v zmagah uvrstili v finale zahoda. Enak podvig je na vzhodu uspel Miamiju, ki je doma s 94:91 premagal Chicago Bulls in se prav tako s 4:1 uvrstil v finale.

Košarkarji Miami Heat so napredovali v polfinale lige NBA, potem ko so po uvodnem porazu nato s štirimi zaporednimi zmagami izločili Chicago. LeBron James je k zmagi prispeval 23 točk in osem podaj, Dwyane Wade je tekmo končal pri 18 točkah in šestih podajah, Chris Bosh pa je zbral 12 točk in sedem skokov.

"Že od vsega začetka smo vedeli, da se bomo morali za uvrstitev v finale konference boriti na vso moč, kar se je tudi pokazalo," je po sinočnji zmagi dejal trener Miamija Erik Spoelstra. Njegov tekmec na drugi strani Tom Thibodeau je porazov bikov pripisal številnim poškodbam, ki so pestile igralce.

Odločilo je zdravstveno stanje igralcev

"Tekmovanje je odločilo zdravstveno stanje igralcev. Vendar pa je Miami veličastna ekipa in vse čestitke. Na igrišču se ne bodo premagali sami, to moraš narediti sam. Dobro je potrebno odigrati vseh 48 minut," je po porazu dejal Thibodeau. V polfinalu prvenstva NBA se bodo Heat pomerili ali z Indiana Pacers ali z New York Knicks. Indiana v dvoboju vodi s 3:1 v zmagah, peta tekma bo danes v Madison Square Gardnu. 

Na zahodu so košarkarji Memphisa z 88:84 ugnali Oklahomo in se prav tako s 4:1 prebili v finale konference. Prvi mož večera je bil Zach Randolph, ki je zbral 28 točk, 14 skokov, dve podaji in dve ukradeni žogi. Kevin Durant je bil najboljši mož Oklahome, zbral je 21 točk, osem skokov in šest podaj, a ob zelo slabem metu (5:21). V finalu se bodo grizliji pomerili z zmagovalcem dvoboja med San Antonio Spurs in Golden State Warriors, kjer zaenkrat s 3:2 vodijo igralci San Antonia.


"Vsekakor mi dosežek na tej tekmi veliko pomeni, sploh zato, ker smo se prebili v finale konference. Vesel sem, ampak pred nami je še veliko dela. Želim osvojiti prstan,"
je po tekmi povedal Randolph. Slabši od pričakovanega je bil Durantov večer, ki je odigral tretjo najslabšo tekmo v končnicah.Randolph: "Želim osvojiti prstan"

"Vse, kar je bilo v meni, vse sem na tej tekmi dal za ekipo. Na parketu sem pustil zadnje atome moči. Zgrešil sem 16 metov, a se nisem predajal, ostal sem napadalen. To je vse, kar lahko na tekmi zahtevam od sebe," je po tekmi menil prvi strelec Oklahome.

Liga NBA, konferenčni polfinale, rezultata:

Vzhod

MIAMI HEAT : Chicago Bulls 94:91 (30:21, 17:32, 22:24, 25:14) /4:1/
James 23 točk, Wade 18, Bosh 12; Boozer 26 in 14 skokov, Robinson 21

Zahod

Oklahoma City Thunder : MEMPHIS GRIZZLIES 84:88 (23:18, 15:32, 24:14, 22:24) /1:4/
Durant 21, Ibaka 17;Randolph 28 in 14 sk., Conley 13 in 11 podaj, Allen 11

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.