Indijski športniki bodo nastopili pod zastavo s krogi

Foto: EPA
Foto: EPA
Indijski športniki bodo na bližnjih zimskih olimpijskih igrah v ruskem Sočiju nastopali pod olimpijsko zastavo in ne pod indijsko, so sporočili iz Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok).
Oglej si celoten članek

Odločitev o tem jen Mednrodnem olimpijskem komiteju padla, potem ko je postalo jasno, da indijski olimpijski komite pred začetkom iger, te bodo od 7. do 23. februarja, ne bo imel skupščine. Minuli mesec je Mok napovedal umik suspenza Indijcev, če bodo imeli skupščino in nove volitve v indijski komite, a je ta volilno skupščino napovedal za 9. februar, dva dneva po odprtju ZOI.

Mok je indijski olimpijski komite sicer suspendiral decembra 2012 zaradi korupcije in prirejenih volitev v indijski olimpijski komite.

"Indijski olimpijski komite je še naprej suspendiran. Zato smo indijskim športnikom, ki se pripravljajo za olimpijske nastope, omogočili, da na igrah nastopijo samostojno pod zastavo Moka," so sporočili iz krovnega mednarodnega komiteja.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.