Šport
50 ogledov

Indijski športniki bodo nastopili pod zastavo s krogi

london 2012 olimpijski krogi EPA
Indijski športniki bodo na bližnjih zimskih olimpijskih igrah v ruskem Sočiju nastopali pod olimpijsko zastavo in ne pod indijsko, so sporočili iz Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok).

Odločitev o tem jen Mednrodnem olimpijskem komiteju padla, potem ko je postalo jasno, da indijski olimpijski komite pred začetkom iger, te bodo od 7. do 23. februarja, ne bo imel skupščine. Minuli mesec je Mok napovedal umik suspenza Indijcev, če bodo imeli skupščino in nove volitve v indijski komite, a je ta volilno skupščino napovedal za 9. februar, dva dneva po odprtju ZOI.

Mok je indijski olimpijski komite sicer suspendiral decembra 2012 zaradi korupcije in prirejenih volitev v indijski olimpijski komite.

"Indijski olimpijski komite je še naprej suspendiran. Zato smo indijskim športnikom, ki se pripravljajo za olimpijske nastope, omogočili, da na igrah nastopijo samostojno pod zastavo Moka," so sporočili iz krovnega mednarodnega komiteja.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.