Innsbruck napolnil mrežo Olimpije

Foto: TWK Innsbruck/Facebook
Foto: TWK Innsbruck/Facebook
Hokejisti Olimpije so se po reprezentančnem premoru spet vrnili v regionalno tekmovanje. V Innsbrucku so visoko klonili (7:2).
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so na pot proti Innsbrucku krenili brez vratarja Jeffa Frazeeja in branilca Raphaela Bussieresa, naslednji dnevi bodo pokazali, kakšna bo njuna nadaljnja usoda v moštvu zaradi neudeležbe na tekmi.

Tako je priložnost v golu tako kot proti Salzburgu dobil mladi Jakob Raišp, ki pa je že v 36. sekundi po prvem napadu domačih moral po plošček za svoj hrbet.

Ko so domači v peti minuti povedli že z 2:0 z golom Jasona Desantisa, se je zdelo, da bodo domači navijači hitro začeli slaviti in da se Olimpiji obeta težak večer. A le 46 sekund po drugem golu je Sacha Guimond z natančnim strelom premagal nekdanjega čuvaja mreže Olimpije Andyja Chioda in Olimpijo vrnil v igro. Najlepšo priložnost za izenačenje so Ljubljančani imeli v 11. minuti, ko so celo minuto igrali z dvema več, a se je Chiodo nekajkrat izkazal.

Učna ura za vratarja

Prva tretjina se je končala z več poskusi gostov in tesnim zaostankom, nadaljevanje pa je prineslo izključitev Mihe Zajca, gostje so se dobro branili, le dve sekundi pred koncem kazni pa so dobili zadetek za 1:3. Manj kot dve minuti pozneje pa so domači prvič pobegnili na +3.

Na polovici tekme je kanček upanja za Ljubljančane prižgal Žiga Pešut. Nato je v 33. minuti sledil še fizični obračun med še enim nekdanjim zmajem Nickom Rossom in Gaborjem Gilbertom, Olimpija je nato napadala v valovih, po dveh tretjinah pa so bili sicer gostje boljši po strelih, a zaostajali za dva gola.

V zadnjem delu pa je Ljubljančanom zmanjkalo moči, domači so v razmaku devetih minut dosegli še tri gole za visoko zmago 7:2, za Innsbruck je sicer velik delež pri zmagi prispeval tudi izkušeni Chiodo, mladi Raišp pa je imel tokrat še eno učno uro na tej ravni tekmovanja.

Liga Ebel, 17. kolo:

Innsbruck - Olimpija 7:2 (2:1, 2:1, 3:0)
Clark 1., Desantis 5.,Smith 25., Spurgeon 27., 44.,Stach 47., Lammers 53.; Guimond 6., Pešut 30.

Dornbirn - Fehervar 2:3** (1:1, 0:1, 1:0, 0:0)
Salzburg - Linz 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
KAC Celovec - Graz 99ers 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)
Bolzano - Orli Znojmo 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)
VSV Beljak - Vienna Capitals 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.