Interjev projekt: Mou + Materazzi

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski Corriere dello Sport v četrtek špekulira o prihodnosti Joséja Mourinha. Trener Real Madrida bi ob morebitnem povratku k Interju, kjer je preživel dve izjemno uspešni sezoni, za pomočnika dobil nekdanjega varovanca in kontroverznega italijanskega reprezentanta Marca Materazzija.
Oglej si celoten članek

Pri Corriere dello Sportu poročajo, da Marco Materazzi v reprezentančni bazi poleg Firenc opravlja vse potrebno za trenersko licenco. Materazzi po končani igralski karieri ni ohranil preveč dobrih odnosov z nekdanjimi soigralci, kot komentator pa velikokrat sodeluje v oddajah športnega dnevnika Gazzetta dello Sport.

Novinarji Corriereja so prepričani, da Interjev lastnik Massimo Moratti razmišlja o tem, da bi ob morebitnem povratku Joséja Mourinha na San Siro za pomočnika Portugalcu nastavil kar njegovega nekdanjega varovanca.

"Sanjam o treniranju v Angliji, četudi kot pomočnik Mourinha. Bolje je biti 30 let njegov pomočnik, kot biti sam trener dve sezoni. V zadnjih dveh mesecih pred slovesom od Interja sem ga skušal prepričati, da bi ostal, ampak že se je odločil, da bo šel v Madrid," je pred časom v pogovoru za France Football dejal Materazzi.

Mou in "Matrix" - vedno brata

Mourinho je v lanski sezoni med javljanjem v živo dejal, da si bosta z "Matrixom" vedno "blizu", in da bosta "vedno brata", čeprav je italijanskega branilca, ki je zaslovel po golu in udarcu z glavo Zinedina Zidana v finalu svetovnega prvenstva leta 2006, v šampionski sezoni pri Interju uporabljal zgolj kot zelo redko menjavo.

Dvojec se je še posebej čustveno poslovil po finalu Lige prvakov leta 2010 v Madridu, ko so kamere ujele jokajočega Mourinha, ki je po objemu z Materazzijem zapustil Santiago Bernabéu v limuzini, ki jo je ponj poslal Realov predsednik Florentino Pérez.

"V Italiji sem preživel dve fantastični leti v mojem Interju. Ne vem, če se bom nekega dne lahko vrnil, ampak če se bo to zgodilo, bom to storil z velikim veseljem in čustvi," je nedavno izjavil Mourinho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.