Šport > Nogomet
42 ogledov

Interjev projekt: Mou + Materazzi

Materazzi Davids Pires Indonezija otroci prijateljska tekma igra EPA
Italijanski Corriere dello Sport v četrtek špekulira o prihodnosti Joséja Mourinha. Trener Real Madrida bi ob morebitnem povratku k Interju, kjer je preživel dve izjemno uspešni sezoni, za pomočnika dobil nekdanjega varovanca in kontroverznega italijanskega reprezentanta Marca Materazzija.

Pri Corriere dello Sportu poročajo, da Marco Materazzi v reprezentančni bazi poleg Firenc opravlja vse potrebno za trenersko licenco. Materazzi po končani igralski karieri ni ohranil preveč dobrih odnosov z nekdanjimi soigralci, kot komentator pa velikokrat sodeluje v oddajah športnega dnevnika Gazzetta dello Sport.

Novinarji Corriereja so prepričani, da Interjev lastnik Massimo Moratti razmišlja o tem, da bi ob morebitnem povratku Joséja Mourinha na San Siro za pomočnika Portugalcu nastavil kar njegovega nekdanjega varovanca.

"Sanjam o treniranju v Angliji, četudi kot pomočnik Mourinha. Bolje je biti 30 let njegov pomočnik, kot biti sam trener dve sezoni. V zadnjih dveh mesecih pred slovesom od Interja sem ga skušal prepričati, da bi ostal, ampak že se je odločil, da bo šel v Madrid," je pred časom v pogovoru za France Football dejal Materazzi.

Mou in "Matrix" - vedno brata

Mourinho je v lanski sezoni med javljanjem v živo dejal, da si bosta z "Matrixom" vedno "blizu", in da bosta "vedno brata", čeprav je italijanskega branilca, ki je zaslovel po golu in udarcu z glavo Zinedina Zidana v finalu svetovnega prvenstva leta 2006, v šampionski sezoni pri Interju uporabljal zgolj kot zelo redko menjavo.

Dvojec se je še posebej čustveno poslovil po finalu Lige prvakov leta 2010 v Madridu, ko so kamere ujele jokajočega Mourinha, ki je po objemu z Materazzijem zapustil Santiago Bernabéu v limuzini, ki jo je ponj poslal Realov predsednik Florentino Pérez.

"V Italiji sem preživel dve fantastični leti v mojem Interju. Ne vem, če se bom nekega dne lahko vrnil, ampak če se bo to zgodilo, bom to storil z velikim veseljem in čustvi," je nedavno izjavil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.