Internacionalu pokal Libertadores

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nogometaši brazilskega Internacionala iz Porto Alegreja so zmagovalci nogometnega pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Internacional je do drugega naslova v klubski zgodovini na razprodanem domačem stadionu Beira-Rio prišel po finalni zmagi na povratni tekmi s 3:2 (0:1) nad mehiško ekipo Chivas Guadalajara.

Inter je dobil tudi prvo tekmo v Guadalajari pred tednom dni, ko je slavil zmago z 2:1. Tokrat je imel brazilski podprvak pred 55 tisoč domačimi gledalci precej več od igre in si je priigral več priložnosti za zadetke v prvem polčasu, vendar je prvi povedel Chivas z golom Marca Fabiana v 41. minuti. Varovanci trenerja Celsa Rotha so prek Rafaela Sobisa izenačili v 61. minuti, nato pa 14 minut pozneje še povedli, ko se je med strelce vpisal Leandro Damiao.

V 90. minuti je bilo že 3:1 za Inter, ko je Giuliano izigral obrambo Chivasa, končni izid 3:2 pa je v sodnikovem dodatku z golom postavil Patricio Araujo. Chivas je od 85. minute igral le z desetimi možmi na igrišču, potem ko je sodnik zaradi grobega prekrška nad D'Alessandrom izključil Omarja Arellana.

Interju bi za veliko slavje sicer zadostoval že remi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.