Šport > Nogomet
17 ogledov

Internacionalu pokal Libertadores

1/16
Žurnal24 main
Nogometaši brazilskega Internacionala iz Porto Alegreja so zmagovalci nogometnega pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov.

Internacional je do drugega naslova v klubski zgodovini na razprodanem domačem stadionu Beira-Rio prišel po finalni zmagi na povratni tekmi s 3:2 (0:1) nad mehiško ekipo Chivas Guadalajara.

Inter je dobil tudi prvo tekmo v Guadalajari pred tednom dni, ko je slavil zmago z 2:1. Tokrat je imel brazilski podprvak pred 55 tisoč domačimi gledalci precej več od igre in si je priigral več priložnosti za zadetke v prvem polčasu, vendar je prvi povedel Chivas z golom Marca Fabiana v 41. minuti. Varovanci trenerja Celsa Rotha so prek Rafaela Sobisa izenačili v 61. minuti, nato pa 14 minut pozneje še povedli, ko se je med strelce vpisal Leandro Damiao.

V 90. minuti je bilo že 3:1 za Inter, ko je Giuliano izigral obrambo Chivasa, končni izid 3:2 pa je v sodnikovem dodatku z golom postavil Patricio Araujo. Chivas je od 85. minute igral le z desetimi možmi na igrišču, potem ko je sodnik zaradi grobega prekrška nad D'Alessandrom izključil Omarja Arellana.

Interju bi za veliko slavje sicer zadostoval že remi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.