Iran v suspenzu zaradi mednarodnih odnosov

Foto: Profimedia Saeid Mollaei.
Foto: Profimedia Saeid Mollaei.
Iranci do nadaljnjega ne bodo smeli sodelovati na tekmovanjih pod okriljem IJF.
Oglej si celoten članek

Mednarodna judo zveza (IJF) je suspendirala iransko zvezo, ki je dobila prepoved zaradi dogodka med svetovnim prvenstvom v Tokiu.

Iranske oblasti in vodstvo zveze so svojemu športniku Saeidu Mollaeiju med SP naročilo, naj preda enega od dvobojev, s tem pa vnaprej zagotovilo, da ne bi prišlo do boja proti Izraelcu Sagiju Mukiju.

Iranski zvezi je IJF zaradi tega izrekla prepoved sodelovanja na tekmovanjih in drugih dogodkih, ki jih prirejajo ali so pod okriljem IJF in njenih zvez.

Ostro o prvenstvu Fabjan o regularnosti slovenskih dvobojev: "Na ta način se sramotijo!"

Iranski nacionalni olimpijski komite je maja leta napovedal, da namerava v bodoče spoštovati olimpijska načela in prepoved diskriminacije. Novico so iz Irana poslali IFJ in Mednarodnemu olimpijskemu komiteju.

V preteklosti so iranski športniki bojkotirali športne dvoboje s tekmeci iz Izraela. Zgodba ima politično ozadje, saj Iran Izraela še vedno ni priznal kot države in že več desetletij iranski športniki proti izraelskim ne tekmujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.