Šport
53 ogledov

Iran v suspenzu zaradi mednarodnih odnosov

Saeid Mollaei judo Profimedia Saeid Mollaei.
Iranci do nadaljnjega ne bodo smeli sodelovati na tekmovanjih pod okriljem IJF.

Mednarodna judo zveza (IJF) je suspendirala iransko zvezo, ki je dobila prepoved zaradi dogodka med svetovnim prvenstvom v Tokiu.

Iranske oblasti in vodstvo zveze so svojemu športniku Saeidu Mollaeiju med SP naročilo, naj preda enega od dvobojev, s tem pa vnaprej zagotovilo, da ne bi prišlo do boja proti Izraelcu Sagiju Mukiju.

Iranski zvezi je IJF zaradi tega izrekla prepoved sodelovanja na tekmovanjih in drugih dogodkih, ki jih prirejajo ali so pod okriljem IJF in njenih zvez.

tina trstenjak Ostro o prvenstvu Šport Fabjan o regularnosti slovenskih dvobojev: "Na ta način se sramotijo!"

Iranski nacionalni olimpijski komite je maja leta napovedal, da namerava v bodoče spoštovati olimpijska načela in prepoved diskriminacije. Novico so iz Irana poslali IFJ in Mednarodnemu olimpijskemu komiteju.

V preteklosti so iranski športniki bojkotirali športne dvoboje s tekmeci iz Izraela. Zgodba ima politično ozadje, saj Iran Izraela še vedno ni priznal kot države in že več desetletij iranski športniki proti izraelskim ne tekmujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.