Šport
1395 ogledov

Diskvalifikacija Trstenjakovo stala finala in medalje

Tina Trstenjak Profimedia
Slovenska adutinja na je svojo pot na svetovnem prvenstvu v kategoriji do 63 kg končala v polfinalu.

Olimpijska prvakinja Tina Trstenjak je v Tokiu izgubila polfinalni dvoboj z Japonko Miku Tashiro. Slovenka je bila diskvalificirana in tako ni imela pravice, da se bori za bron. Tega je osvojila Nemka Martyna Trajdos.

Zlato kolajno je osvojila branilka naslova Francozinja Clarisse Agbegnenou, ki je šele po več kot treh minutah podaljška ugnala Japonko Tashirovo, drugi bron je osvojila Nizozemka Juul Franssen.

Tina Trstenjak SP v judu Šport ŽBLJ

V dvoboju z Japonko je polfinale po minuti in 20 sekundah odločil nepravilen prijem Trstenjakove, ki je izvajala nedovoljen vzvod na levi roki tekmice in sodniki so jo diskvalificirali.

Gre za nov poraz z lansko nosilko srebra s SP, ki je varovanko Marjana Fabjana premagala v prav vseh devetih medsebojnih dvobojih.

Tudi pri 30-letni Trajdosovi, nosilki treh odličij z EP, gre za močno tekmico in dobro znanko Trstenjakove. Tekmovalki sta se doslej pomerili kar na 17 uradnih tekmah, 13 jih je dobila tekmovalka celjskega Sankakuja. Nemka je nazadnje dvoboj dobila pred štirimi leti.

Martin Hojak SP v judu Šport Hojak ni znal unovčiti pobude na parterju

Dopoldan je najboljša slovenska judoistka začela po pričakovanjih in po prostem prvem krogu pometla s Španko Cristino Perez Cabana. Španka je bila povsem nemočna, Trstenjakova pa je najprej dosegla vazari, ki so ji ga sodniki nato odvzeli, s padcem na glavo se je Španka nato rešila še pred iponom, minuto pred koncem pa je bil zanjo usoden končni prejem v parterju in davljenje, zaradi katerega je dvoboj predala.

Težja tekmica je bila nato 23-letna Britanka Lucy Renshall, lani bronasta na EP in letos druga v Jekateringurgu, ki jo je tekmovalka celjskega Sankakuja v preteklih sedmih dvobojih sicer vselej ugnala, a Britanka iz leto v leto napreduje. Letošnji napredek je bil premajhen in vazari, dosežen dobro minuto pred koncem dvoboja, je za slovensko tekmovalko, ki je konec tedna praznovala 29 let, pomenil četrtfinale.

Dvoboj z Mongolko Ganhaič Bold, aktualno azijsko podprvakinjo, je odločal o polfinalu in repesažu. Edini medsebojni dvoboj leta 2017 v Parizu je dobila Slovenka, ki tokrat zadev ni prepuščala naključju in že na polovici dvoboja je na tatamiju s končnim prijemom slavila predčasno zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.