ISSF zavrnila Rajmonda Debevca

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Mednarodna strelska zveza (ISSF) je zavrnila prošnjo Strelske zveze Slovenije (SZS) po dodatni olimpijski kvoti za nastop Rajmonda Debevca na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.
Oglej si celoten članek

Debevec bi v primeru odhoda v Brazilijo nastopil že na svojih devetih olimpijskih igrah in po številu nastopov ujel avstrijskega jadralca Huberta Raudaschla in latvijskega strelca Afanasijsa Kuzminsa. Slednji je pred štirimi leti v Londonu nastopil s posebnim povabilom, absolutni rekorder po številu olimpijskih nastopov pa je kanadski jahač Ian Millar z desetimi nastopi.

Debevec je svojo olimpijsko pot začel v Los Angelesu davnega leta 1984, nato pa jo nadaljeval v Seulu 1988, Barceloni 1992, Atlanti 1996, Sydneyju 2000, Atenah 2004, Pekingu 2008 in Londonu 2012. V tem obdobju je osvojil zlato kolajno v disciplini malokalibrska puška trojni položaj v Sydneyju ter dve bronasti odličji. V kraljevski strelski disciplini je pred osmimi leti v Pekingu osvojil kolajno bronastega leska, pred štirimi leti v Londonu pa prav tako v disciplini malokalibrska puška leže.

Za letošnje olimpijske igre je bilo skupno podeljenih 390 kvot, mednarodna strelska zveza pa je 25 državam poslala dodatno vabilo za nastop v Braziliji. Slovenske strelske barve v Braziliji bosta tako zastopala Živa Dvoršak in Boštjan Maček. Dvoršakova bo nastopila na tekmah z zračno puško in malokalibrsko puško trojni položaj, Maček pa v trapu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:19 6. Junij 2016.

    hja ...Debevc je rahlo postal zarustan ....... pogoji niso postavljen za đabe, zdej bi se pa rad šlepal ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.