Šport
46 ogledov

ISSF zavrnila Rajmonda Debevca

rajmond debevec olimpijske igre 2012 Stanko Gruden/STA
Mednarodna strelska zveza (ISSF) je zavrnila prošnjo Strelske zveze Slovenije (SZS) po dodatni olimpijski kvoti za nastop Rajmonda Debevca na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Debevec bi v primeru odhoda v Brazilijo nastopil že na svojih devetih olimpijskih igrah in po številu nastopov ujel avstrijskega jadralca Huberta Raudaschla in latvijskega strelca Afanasijsa Kuzminsa. Slednji je pred štirimi leti v Londonu nastopil s posebnim povabilom, absolutni rekorder po številu olimpijskih nastopov pa je kanadski jahač Ian Millar z desetimi nastopi.

Debevec je svojo olimpijsko pot začel v Los Angelesu davnega leta 1984, nato pa jo nadaljeval v Seulu 1988, Barceloni 1992, Atlanti 1996, Sydneyju 2000, Atenah 2004, Pekingu 2008 in Londonu 2012. V tem obdobju je osvojil zlato kolajno v disciplini malokalibrska puška trojni položaj v Sydneyju ter dve bronasti odličji. V kraljevski strelski disciplini je pred osmimi leti v Pekingu osvojil kolajno bronastega leska, pred štirimi leti v Londonu pa prav tako v disciplini malokalibrska puška leže.

Za letošnje olimpijske igre je bilo skupno podeljenih 390 kvot, mednarodna strelska zveza pa je 25 državam poslala dodatno vabilo za nastop v Braziliji. Slovenske strelske barve v Braziliji bosta tako zastopala Živa Dvoršak in Boštjan Maček. Dvoršakova bo nastopila na tekmah z zračno puško in malokalibrsko puško trojni položaj, Maček pa v trapu.

Komentarjev 1
  • supreme 12:19 06.junij 2016.

    hja ...Debevc je rahlo postal zarustan ....... pogoji niso postavljen za đabe, zdej bi se pa rad šlepal ....