Italijani v težavah

Foto: epa S tem strelom je Jakob Johansson, s pomočjo Danieleja de Rossija, zabil edini gol na srečanju.
Foto: epa S tem strelom je Jakob Johansson, s pomočjo Danieleja de Rossija, zabil edini gol na srečanju.
Na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 so Švedi doma prišli do prednosti proti Italijanom (1:0).
Oglej si celoten članek

Švedska je naredila korak k uvrstitvi na veliko tekmovanje (1:0), toda pred povratno tekmo v Milanu so tudi Italijani še v aktivnem položaju.

Precej taktično tekmo, tudi precej grobo, zaradi česar so se pritoževali predvsem gostje, je z edinim zadetkom odločil Jakob Johansson. Ta je v 61. minuti izkoristil dobro podajo žoge iz stranskega avta, po odboju z glavo je dobil žogo na robu kazenskega prostora in močno ustrelil, na poti do mreže pa se je dotaknila še italijanske obrambe in zmedla vratarja Gianluigija Buffona.

Pred tem je imel najlepšo priložnost za goste Andrea Belotti, za Švede pa Ola Toivonen, v drugem delu pa je Matteo Darmian sicer zadel okvir vrat, a je sodnik pokazal, da je pred tem žoga že zapustila igrišče.

Italijani, ki se bodo skušali izogniti temu, da bi prvič po letu 1958 ostali brez SP, pa bodo imeli na povratni tekmi še eno težavo: Marco Verratti je namreč dobil drugi rumeni karton in bo na tej tekmi manjkal.

Kvalifikacije za SP Hrvati in Švicarji z eno nogo že v Rusiji

Že v četrtek je Hrvaška na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij v Zagrebu premagala Grčijo s 4:1. Na drugi tekmi pa je Švica v gosteh premagala Severno Irsko z 1:0.

V soboto bosta v zadnjem dvoboju igrali še Danska in Irska. Povratne tekme bodo v nedeljo, ponedeljek in torek.

Dodatne kvalifikacije za SP 2018 (Evropa), prve tekme:

Švedska - Italija 1:0 (0:0)
Johansson 61.

Hrvaška - Grčija 4:1 (3:1) 
Modrić 13./11m, Kalinić 19., Perišić 33., Kramarić 49.; Sokratis 30. 

Severna Irska - Švica 0:1 (0:0)
Rodríguez 58./11m

Sobota:
Danska - Irska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.