Italijanom pripravili rekordno lazanjo

Foto: EPA
Foto: EPA
V nedeljo se bosta ob 20.45 na evropskem nogometnem prvenstvu v Kijevu v zadnji četrtfinalni tekmi pomerili Anglija in Italija. Nogometaše slednjih je v restavraciji na Poljskem v sredo pričakalo skoraj pet ton težko presenečenje.
Oglej si celoten članek

Azzurre je sinoči pričakalo presenečenje v restavraciji Giancarlo v Krakovu, saj je v njihovo čast rojak Giancarlo Russo s sodelavci pripravil lazanjo, težko 4,8 tone, ki so jo ponudili v 10 tisoč porcijah. Za izdelavo te kulinarične mojstrovine, ki naj bi bila največja doslej na svetu, so porabili deset ur. ''Ne vem, če bodo igralci poskusili lazanjo, saj so na dieti. Lahko pa je poskusijo vsaj malo,'' je povedal Russo.

Branilec italijanske ekipe Giorgio Chiellini pa ne bo mogel igrati zaradi poškodbe stegenske mišice leve noge. Pričakovati je, da ga bo na tekmi z angleško vrsto zamenjal Leonardo Bonucci, ki ga je nadomestil že proti Irski.

Porazna statistika Anglije pri izvajanju enajstmetrovk

Angleški selektor Roy Hodgson se je odločil, da bodo igralci intenzivno vadili streljanje kazenskih strelov, saj je reprezentanca doslej po enajstmetrovkah dobila le tekmo s Španijo leta 1996, pet drugih pa izgubila.

Leta 1990 sta Chris Waddle in Stuart Pearce zgrešila enajstmetrovki in Anglija je izgubila polfinale svetovnega prvenstva z Zahodno Nemčijo. Nemčija je bila usodna tudi na EP leta 1996, ko je na Wembleyju Gareth Southgate zgrešil odločilni strel proti poznejšim prvakom, dve leti pozneje na SP pa je na podoben način Angleže izločila Argentina. Reprezentanca treh levov je po enajstmetrovkah klonila še na dveh zaporednih velikih turnirjih, obdobje švedskega selektorja Svena Görana Erikssona so Portugalci sklenili v četrtfinalu evropskega prvenstva leta 2004 in leta 2006 na svetovnem prvenstvu, prav tako v četrtfinalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.