Italijanski mediji: Handanović fenomenalno

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Italijanski Inter je v 3. kolu Evropske lige z 1:0 na San Siru ugnal beograjski Partizan. Odločilni gol je v 88. minuti dosegel Rodrigo Palacio, a je bil veliki junak zmage slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović.
Oglej si celoten članek

Partizan je odigral najboljšo tekmo v Evropi letos, a tudi to ni bilo dovolj za zmago na gostovanju pri Interju, kjer je vrata zaklenil fenomenalni Samir Handanović.


Veliki osmoljenec tekme je bil mladi nogometaš Partizana Lazar Marković, ki je v prvem polčasu zadel vratnico. Pet minut pred koncem tekme se je pri izidu 0:0 znašel iz oči v oči s Handanovićem, streljal po tleh v daljši vratarjev kot, a je slovenski reprezentančni vratar z neverjetno obrambo preprečil veselje črno-belim.

Italijanski velikan je to kaznoval že nekaj trenutkov kasneje. Ko so nogometaši Partizana še žalovali za zamujeno priložnostjo, je Diego Milito prodrl po levi strani, poslal predložek v sredino, kjer je osamljeni Rodrigo Palacio z glavo žogo poslal v mrežo za končni rezultat 1:0 za Inter.

Po tekmi je trener domačih Andrea Stramaccioni na ves glas hvalil Handanovića: "Vesel sem, da ga imamo v ekipi. Njegova obramba je štela tri točke." Italijanski mediji so mu podelili najvišjo oceno, ob obrazložitvi pa zapisali: "Njegova obramba ob koncu tekme - fenomenalno."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.