Šport > Nogomet
16 ogledov

Italijanski mediji: Handanović fenomenalno

Samir Handanović Inter Koper Saša Despot
Italijanski Inter je v 3. kolu Evropske lige z 1:0 na San Siru ugnal beograjski Partizan. Odločilni gol je v 88. minuti dosegel Rodrigo Palacio, a je bil veliki junak zmage slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović.

Partizan je odigral najboljšo tekmo v Evropi letos, a tudi to ni bilo dovolj za zmago na gostovanju pri Interju, kjer je vrata zaklenil fenomenalni Samir Handanović.


Veliki osmoljenec tekme je bil mladi nogometaš Partizana Lazar Marković, ki je v prvem polčasu zadel vratnico. Pet minut pred koncem tekme se je pri izidu 0:0 znašel iz oči v oči s Handanovićem, streljal po tleh v daljši vratarjev kot, a je slovenski reprezentančni vratar z neverjetno obrambo preprečil veselje črno-belim.

Italijanski velikan je to kaznoval že nekaj trenutkov kasneje. Ko so nogometaši Partizana še žalovali za zamujeno priložnostjo, je Diego Milito prodrl po levi strani, poslal predložek v sredino, kjer je osamljeni Rodrigo Palacio z glavo žogo poslal v mrežo za končni rezultat 1:0 za Inter.

Po tekmi je trener domačih Andrea Stramaccioni na ves glas hvalil Handanovića: "Vesel sem, da ga imamo v ekipi. Njegova obramba je štela tri točke." Italijanski mediji so mu podelili najvišjo oceno, ob obrazložitvi pa zapisali: "Njegova obramba ob koncu tekme - fenomenalno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.