Ivanišević: "Balotelli bolj nor kot jaz"

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni Diego Armando Maradona je pred četrtkovim polfinalom evropskega prvenstva, kjer se bosta pomerili reprezentanci Italije in Nemčije, napovedal, da lahko azzurri kljub napovedim premagajo Nemce, če bodo izkoristili šibkost njihove obrambe. Nekdanji teniški igralec Goran Ivanišević je tako kot Maradona opozoril na "norega" Maria Balotellija.
Oglej si celoten članek

"Selektor (Joachim) Löw ima raje napadalno ekipo. Všeč mu je, da njegova ekipa pritiska navzgor po igrišču, da igra hitro in izkoristi lapsuse v nasprotnih obrambah," je Diego Armando Maradona zapisal v svoji kolumni pri časniku Indian Times. Pred četrtkovim polfinalnim obračunom med Italijo in Nemčijo v Varšavi Maradona meni, da je nemška hiba obramba.

"Če bi kdo lahko našel slabost v nemškem stroju, potem je to obramba. Proti Grčiji je hiter protinapad (Dimitrisa) Salpingidisa in (Georgiosa) Samarasa izpostavil Jérôma Boatenga, Holgerja Badstuberja in Philippa Lahma ter premagal presenečenega Manuela Neuerja. Če je lahko Grčija zadela proti tej nemški obrambi, potem lahko to uspe tudi Italiji," dodaja legendarna desetica.

Maradona je še pristavil, da mora za presenečenje in zmago Italije začeti delovati tudi njen napad, ki na zadnjih tekmah kljub velikemu številu priložnosti ni zabil dovolj golov. Vse oči bodo spet uprte v eksplozivnega Maria Balotellija, ki bi lahko po mnenju nekdanjega nogometaša Boce Juniors, Barcelone in Napolija končno eksplodiral.

"Italijanska napadalca Mario Balotelli in Antonio Cassano sta vsak zabila le po enkrat na tem prvenstvu. Proti Angliji so imeli napadalci osem priložnosti, dva strela v vratnici in nič golov – in to kljub izvrstnim priložnostim, ki so se jim ponudile. Italijani bodo poskušali nadzirati igro, se braniti organizirano, medtem pa bodo upali, da lahko Balotelli končno eksplodira," je še zapisal Diego.

Ivanišević: "Mario je bolj nor kot jaz!"

Na Balotellija se je pred italijansko-nemškim obračunom spomnil tudi upokojeni teniški igralec Goran Ivanišević, ki je dosedanji potek turnirja opisal za športni dnevnik Corriere dello Sport. Zmagovalec Wimbledona leta 2011 je priznal, da je velik oboževalec napadalca Manchester Cityja, ki s prestopki izven igrišča kar malce spominja na "porednega Gorana".

"Balotelli je zanimiv tip, ima nekaj različnih osebnosti. Všeč mi je, bolj je nor od mene! Lahko uniči sebe, svojo ekipo in nasprotnike. Sposoben je zabiti gol, nato pa povzročiti požar v hotelu. Ne razumem javnosti, ki hoče več upornikov v športu, potem pa se razburja takoj, ko kdo zlomi lopar," je povedal Ivanišević.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:39 29. Junij 2012.

    Zmagovalec Wimbledona leta 2011 ???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.