Ivica dobil kombinacijo, v slalomu 2.

Foto: Žurnal24 Ivica Kostelić Foto: Žurnal24 Jean-Baptiste Grange Foto: Žurnal24 Jean-Baptiste Grange Foto: Žurnal24 Jean-Baptiste Grange Foto: Žurnal24 Ivica Kostelić Foto: Žurnal24 Jean-Baptiste Grange Foto: Žurnal24 Jean-Baptiste Grange Foto: Žurnal24 Ivica Kostelić Foto: Žurnal24 Giuliani Razzoli Foto: Žurnal24 Ivica Kostelić Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Andre Myhrer Foto: Žurnal24 Ivica Kostelić, ki si je nabral že več kot 400 točk prednosti v skupnem seštevku Foto: Žurnal24 Andre Myhrer Foto: Žurnal24 Reinfried Herbst Foto: Reuters Mitja Valenčič
Ivica Kostelić je v Kitzbühlu to nedeljo osvojil prvo in drugo mesto - prvo v kombinaciji in drugo v slalomu. Ta mesec ima že šest zmag. Edini, ki ga je uspel prehiteti, je bil na slalomu Jean-Baptiste Grange.
Oglej si celoten članek

Po prvi vožnji slaloma na progi Ganslern v Kitzbühlu je bil v prepričljivem vodstvu Ivica Kostelić in tako se mu je nasmihala dvojna zmaga, saj je slalom skupaj s sobotnim smukom štel tudi za točke v kombinaciji. Odličen je bil tudi v finalu, a še boljši in napadalnejši Francoz Jean-Baptiste Grange, ki ga je za svojo drugo zmago v tem avstrijskem smučarskem središču prehitel za 28 stotink. Če je Ivica slalom končal na drugem mestu, pa je ostal vodilni v kombinaciji (za skoraj dve sekundi pred Švicarjem Silvanom Zurbriggnom) in tako dosegel šesto zmago v tem januarju ter le še povečal prednost v slalomskem in skupnem seštevku svetovnega pokala.

Mitja Valenčič je za Kostelićem po prvi vožnji zaostajal za več kot sekundo in se kot edini Slovenec uvrstil v finale. Na drugi progi je smučal preveč zadržano in je nazadoval na 18. mesto. Matic Skube (49., +3,00) in Mitja Dragšič (58., + 3,83) sta bila prepočasna za finale, Miha Kürner je odstopil na prvi progi.

Kitzbühel, slalom (M):

1. Jean-Baptiste Grange (Fra) 1:41,21
2. Ivica Kostelić (Hrv) +0,28
3. Giuliano Razzoli (Ita) +0,69
4. Marcel Hirscher (Avt) +0,90
5. Reinfried Herbst (Avt) +1,01
6. Andre Myhrer (Šve) +1,14
7. Mattias Hargin (Šve) +1,30
8. Mario Matt (Avt) +1,48
...
18. Mitja Valenčič (Slo) +2,44
Izven finala: 49. Matic Skube (Slo) +3,00 in 58. Mitja Dragšič (Slo) +3,83
Odstop: Miha Kürner, Ted Ligety, Bode Miller, Benjamin Raich ...

Kitzbühel, kombinacija (M):

1. Ivica Kostelić (Hrv)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.