Ivo Jan debitiral na klopi Risov

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila prvo tekmo na turnirju Evropskega izziva v Belorusiji z Latvijo z 1:4 (0:2, 0:2, 1:0).
Oglej si celoten članek

Slovenska hokejska reprezentanca v prvem klubskem premoru v novi sezoni ta teden igra na turnirju Evropskega izziva v Belorusiji. Tekmovanje je prvo, na katerem moštvo vodi novi selektor Ivo Jan, za začetek pa je oslabljena in pomlajena Slovenija morala priznati premoč Latviji z 1:4.

Risi Ivo Jan prvič kot selektor

Jan in njegovo moštvo bosta imela za glavni cilj v sezoni 2018/19 boj za eno od prvih mest na naslednjem SP divizije I v Kazahstanu, za začetek pa je na prvem turnirju selektor dal priložnost številnim novincem in mladim hokejistom, kar v novembrskem terminu reprezentančnih preizkušenj pravzaprav ni nič novega.

Tudi zaradi tega tekmovalni vidik beloruskega turnirja ni v ospredju. Jan želi preizkusiti čim več igralcev, dati priložnost tistim, ki je v članski ekipi še niso imeli, in videti, na koga bo lahko resno računal tudi potem, ko se bodo v ekipo vrnili standardni člani, velika večina jih je namreč tokrat še imela prosto; nekaj pa je bilo tudi poškodb, zaradi katerih je moral Jan poseči po še nekaj menjavah v zadnjem hipu.

Nova vloga Selektor: Panike ne bom delal

Na ledu dvorane Čižovka je bilo hitro jasno, da pomlajena Slovenija ne bo kos Latvijcem. V golu je na prvi tekmi priložnost dobil Rok Stojanovič, ki so ga tekmeci v prvi tretjini premagali dvakrat. Drugi gol so Slovenci dobili le devet sekund pred koncem prve tretjine, najlepšo priložnost za Slovenijo pa sta imela v tem delu Blaž Tomaževič in Luka Bašič, a je ostala neizkoriščena.

V nadaljevanju so slovenski hokejisti hitro dobili še en gol, po zaostanku z 0:3 pa so imeli še težave z izključitvami. Dve zaporedni, pri čemer so si drugo prislužili zaradi preveč igralcev na ledu, sta za Latvijo pomenili 29 sekund igre 5-3, kar so hokejisti z Baltika znali izkoristiti za še trdnejše vodstvo s 4:0.

Zadnja tretjina je bila za Slovence boljša. Bili so precej enakovredni in bili večkrat tudi nevarni pred vrati Latvije, sad takšne igre pa je bil tudi zadetek. V 51. minuti je tudi Slovenija izkoristila eno od številčnih prednosti, po akciji Klemna Pretnarja in Kena Ograjenška pa je bil na pravem mestu pred vrati Nik Simšič in plošček potisnil v mrežo.

"Prva tekma je za nami. Glede na to, da nismo polni, je bilo videti veliko pozitivnega. To je velik korak naprej v hitrosti in reakciji, se mi pa zdi, da smo naredili prvi korak. Fantje lahko vidijo, kako je, in iz tekme v tekmo bomo lahko izboljšali stvari, ki so danes še šepale," je po tekmi dejal slovenski selektor Jan.

Slovenci bodo turnir nadaljevali v petek ob 17.15 po slovenskem času, ko bodo igrali z gostitelji Belorusi, v soboto ob 13.30 pa jih čaka še dvoboj s Francijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.