Iz Maribora preko Rusije do Afrike

Foto: Žurnal24 Dedić je postal veliki junak slovenske reprezentance. (Foto: Saša Despot) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Slovenski nogometaši bodo imeli v petek podporo polnega stadiona v Ljudskem vrtu Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na zadnji postaji slovenske reprezentance na poti do JAR so varovanci Matjaža Keka na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij v Ljudskem vrtu premagali rusko reprezentanco z 1:0.
Oglej si celoten članek

Zmaga je Sloveniji prinesla šele drugo uvrstitev na nogometno svetovno prvenstvo. Veliki junak je bil Zlatko Dedić, ki je ruskega vratarja Akinfejeva premagal v 44. minuti. Rusi so poraz slabo prenašali in ob koncu tekme izgubili živce: tekmo so tako končali zgolj z devetimi igralci. Po koncu dvoboja se ruski strateg Guus Hiddink ni udeležil novinarske konference. Po tekmi se je slavje v Mariboru začelo: zbrane je na proslavljanju nagovoril tudi predsednik države Danilo Türk, ki je takrat izrekel zgodovinske besede: ''Šampioni, šampioni!''

"Naše želje, cilji, sanje so se uresničili. Tekma bo ostala zapisana v zgodovini slovenskega športa. Fantom se globoko priklanjam in jim privoščim vsako sekundo slavja," so bile prve besede takrat 48-letnega Mariborčana po njegovi največji trenerski zmagi.

Povratna tekma dodatnih kvalifikacij za SP v JAR:

Slovenija : Rusija 1:0 (1:0)
Dedić (44)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.