Iz Olimpije v Rusijo

Foto: Profimedia Andrés Vombergar je zabil enega od odločilnih golov za Olimpijin lanski naslov.
Andrés Vombergar je zabil enega od odločilnih golov za Olimpijin lanski naslov.
Andres Vombergar ima nov klub.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je vendarle končala sago s prestopom napadalca Andresa Vombergarja. Kot so sporočili iz ljubljanskega kolektiva, so se danes dogovorili za Vombergarjev prestop k ruskemu prvoligašu Ufi, kjer že igrata Slovenca Bojan Jokić in Lovro Bizjak.

Argentinski nogometaš slovenskih korenin je za zeleno-bele nastopil na 34 uradnih tekmah, na katerih je dosegel 15 golov, od tega 10 v tej sezoni, s čimer je skupaj z Rokom Kronavetrom in Rokom Sirkom najboljši strelec jesenskega dela državnega prvenstva, v svoji statistiki pa ima še štiri asistence.

Štiriindvajsetletni Vombergar, ki je pred časom prvič zaigral tudi v dresu slovenske reprezentance, selektor Matjaž Kek je izbrano vrsto sestavil z nogometašev prve slovenske lige, je z Olimpijo osvojil dve lovoriki, obe v pretekli sezoni, ko se je s soigralci veselil državnega in pokalnega naslova.

Koliko znaša odškodnina za nogometaša ni znano, slovenski mediji so pisali tako od približno dveh milijonih evrov kot tudi o približno polovičnem znesku. Vombergar naj bi v Rusiji letno zaslužil približno 300.000 evrov.

Ufa je sicer trenutno na 14. mestu med 16 prvoligaši, na 17 tekmah je dosegla vsega 12 zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:48 17. Februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.