Šport > Nogomet
768 ogledov

Iz Olimpije v Rusijo

Andres Vombergar
Andres Vombergar ima nov klub.

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je vendarle končala sago s prestopom napadalca Andresa Vombergarja. Kot so sporočili iz ljubljanskega kolektiva, so se danes dogovorili za Vombergarjev prestop k ruskemu prvoligašu Ufi, kjer že igrata Slovenca Bojan Jokić in Lovro Bizjak.

Argentinski nogometaš slovenskih korenin je za zeleno-bele nastopil na 34 uradnih tekmah, na katerih je dosegel 15 golov, od tega 10 v tej sezoni, s čimer je skupaj z Rokom Kronavetrom in Rokom Sirkom najboljši strelec jesenskega dela državnega prvenstva, v svoji statistiki pa ima še štiri asistence.

Štiriindvajsetletni Vombergar, ki je pred časom prvič zaigral tudi v dresu slovenske reprezentance, selektor Matjaž Kek je izbrano vrsto sestavil z nogometašev prve slovenske lige, je z Olimpijo osvojil dve lovoriki, obe v pretekli sezoni, ko se je s soigralci veselil državnega in pokalnega naslova.

Koliko znaša odškodnina za nogometaša ni znano, slovenski mediji so pisali tako od približno dveh milijonih evrov kot tudi o približno polovičnem znesku. Vombergar naj bi v Rusiji letno zaslužil približno 300.000 evrov.

Ufa je sicer trenutno na 14. mestu med 16 prvoligaši, na 17 tekmah je dosegla vsega 12 zadetkov.

Komentarjev 1
  • Avatar Bailevansa
    Bailevansa 00:48 17.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top