Šport > Nogomet
1352 ogledov

V ozadju Olimpijine čistke tudi spori zaradi premij

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Predsednik ljubljanskega kluba je obljubil spremembe.

Potem ko je v nedeljo popoldne predsednik Olimpije Milan Mandarić v sporočilu za javnost napovedal korenite spremembe v klubu in odhod preplačanih igralcev, pa pri Ekipi SN pravijo, da je v ozadju tudi druga zgodba, povezana s spori glede premij.

Kot pišejo pri omenjenem časniku, je spor zaradi premij nastal med Mandarićem in njegovimi najtesnejšimi sodelavci na eni strani ter kapetanom Brankom Ilićem in drugimi najvidnejšimi predstavniki članskega moštva na drugi strani.

Šlo naj bi za premije za naslov prvaka v prejšnji sezoni in igranje v Evropi, znesek znaša približno pol milijona evrov. "Za Olimpijo je pol milijona evrov v tem trenutku veliko, celo preveč. Slabo varovana skrivnost je, da so zmaji v hudih finančnih težavah. Na računu zeva več milijonov evrov velika luknja, o čemer bi znali marsikaj povedati tudi klubi, ki so v zadnjih mesecih poslovali z Olimpijo: Gorica, Domžale, Krško, Celje in še kdo. Vsi še vedno čakajo, kdaj jim bodo Ljubljančani poravnali dolg, ki bi že moral biti poravnan," pišejo pri Ekipi SN.

Olimpija Ljubljana Maribor beži Šport Potop Olimpije na Štajerskem, šest golov v njeni mreži

Igralcem je Olimpija sicer izplačala premije, a že pred tekmo z Muro sta se sestali obe strani in to ob povišanih tonih, pišejo pri športnem dnevniku, tudi zaradi tega, ker jim je klub predlagal izplačilo v dveh obrokih, kar so igralci zavrnili. "Toni so bili močno povišani, padale so težke besede in hude obtožbe. Nogometaši niso želeli popustiti in upravi ni preostalo drugega, kot da nekako napraska dovolj denarja in jim premije v celoti izplača," poroča Ekipa SN.

Mandarić je igralcem očital, da je zanje vedno storil vse in da so bili vedno redno plačani. Po remiju z Muro pa se je po očitkih nogometašem odločil za "red v ekipi" oziroma za čistko, ki jo je napovedal tudi v nedeljskem sporočilu za javnost.

milan mandarić | Avtor: Profimedia Profimedia

Olimpija ima kar nekaj nogometašev, ki so zelo dobro plačani za slovenske razmere, za kar je odgovoren tudi Mandarić, pravijo pri Ekipi SN in dodajajo, da je pač tisto, kar je obljubil, dolžan spoštovati. "Zato je tudi malce krivično do igralcev, da so bili zdaj ožigosani za plačance, če so le vztrajali pri tem, da se jim izplača, kar jim je bilo obljubljeno," poudarjajo pri časniku in dodajajo, da je zaradi Mandarićeve trme zimska "čistka" zelo verjetna.

Olimpija : Mura 1. SNL Šport Horvat pokvaril praznovanje Green Dragonsov

Že v tem tednu bo po poročanju športnega dnevnika prišlo do prvih prekinitev pogodb, prvi naj bi odšel hrvaški napadalec Ivan Lendrić, enako možnost pa naj bi pri Olimpiji "ponudili" tudi Iliću in Roku Kronavetru. Tudi trener Zoran Barišić naj bi že dobil seznam igralcev, ki ne smejo več igrati.

Pri Ekipi SN so omenili tudi možnost, da tudi Barišić, ki je doslej izgubil le eno tekmo z zeleno-belimi, izgubi službo, ker Olimpija za Mariborom zaostaja že devet točk, v tem primeru bi trenerja poiskali znotraj kluba.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.