Slovenija
4354 ogledov

Mandarić bi kupil ta slovenski medij

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Srbski poslovnež Milan Mandarić se resno zanima za nakup slovenskega medija.

Gre za časnik Primorske novice, je poročala Televizija Slovenija. Primorske novice sicer uradno niso naprodaj, večinski lastnik časnika, družba Splošna plovba, pa bi jo bila pripravljena prodati za dovolj dobro ceno. Po neuradnih informacijah naj bi Milan Mandarić ponudil med enim in 1,2 milijona evrov.

Mandarić je interes potrdil za Televizijo Slovenija, za katero je dejal, da bi bil nakup Primorskih novic lahko zanimiv projekt. "Imam resne namene," je poudaril. Za nakup časopisa naj bi se po neuradnih informacijah sicer zanimalo že več kupcev, saj menijo, da gre za dobro naložbo.

Predsednik uprave portoroške Splošne plovbe Johan Doehle je bil zadržan in teh informacij ni komentiral, prokurist Splošne plovbe Rok Hladnik pa je dejal, da jih je Mandarić pred dnevi seznanil s svojo namero, vendar pa konkretnih pogovorov o tem še niso imeli.

"V kolikor bi prišla kakršnakoli resna ponudba, bi jo pretehtali in o njej odločali. Vsaka stvar ima svojo ceno, tudi ta časopis. In ta cena ni majhna," je dejal Hladnik.

Mandarić naj bi v prvem koraku kupil 52,5 odstotka delnic, ki jih ima v Primorskih novicah Splošna plovba, kasneje pa naj bi kupil še deleže preostalih lastnikov - med drugim koprskega komunalnega podjetja Marjetica.

Govorice o prodaji Primorskih novic so se pojavile že lani, ko naj bi do lastništva neuspešno skušal priti koprski župan Boris Popović, vendar mu ne Splošna plovba ne njen nemški lastnik nista bila naklonjena.

Milan Mandarić Šokiral Šport Mandarić: Upam, da Ljubljančani tega ne bodo brali Milan Mandarić Olimpija Šport Mandarić nastavil naslednika Mladena Rudonje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.