Šport > Nogomet
610 ogledov

Nova kazen za Olimpijo

Olimpija, Mura
Denarna kazen zaradi navijačev.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je imel po 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije največ dela z ljubljansko Olimpijo, ki bo zaradi neprimernega vedenja navijačev na tekmi proti Muri morala odšteti kar 9050 evrov kazni. Skupno je Olimpija v tej sezoni odštela že za 27.350 evrov denarnih kazni.

Rogelj je kot vzroke za takšno kazen navedel večkratno množično prižiganje bakel na tribuni, povzročitev zamika uradnega začetka tekme, bakle, odvržene na igralno površino, aktiviranje petard, dvakratna povzročitev prekinitve tekme, poskus vdora na igrišče, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem in predkaznovanost.

Ob 1200 evrov bo tudi Maribor, in sicer zaradi navijaškega večkratnega prižiganja bakel na tribuni, žaljivega vzklikanja in predkaznovanosti na tekmi s Krškim. Maribor je sicer doslej prav tako že dodobra obogatil blagajno NZS z denarnimi kaznimi, doslej jih je zbral za 21.460 evrov.

Zajetna kazen pa je doletela tudi Muro. Zaradi šestih rumenih kartonov na tekmi proti Olimpiji bo morala plačati 360 evrov, zaradi bakel, žaljivega skandiranja in predkaznovanosti pa še 900 evrov. Olajševalna okoliščina je bila pisna izjava kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.