Šport > Nogomet
863 ogledov

Kek: "Ali je Matjaž pravi, bo pokazal čas"

Matjaž Kek
1/7
Anže Petkovšek Matjaž Kek, novi selektor Slovenske nogometne reprezentance.
Ob 18:00 se je na Brdu pri Kranju pričela tiskovna konferenca NZS-ja, na kateri so po pričakovanjih za novega selektorja imenovali Matjaža Keka.

Matjaž Kek, ki se je z Nogometno zvezo Slovenije dogovoril, da vodenje reprezentance prevzame za naslednja dva kvalifikacijska cikla, se bo na slovensko klop vrnil po sedmih letih. Med leti 2007 in 2011 je poskrbel za enega izmed največjih uspehov slovenskega nogometa, saj je slovensko izbrano vrsto popeljal na Svetovno prvenstvo v Južni Afriki leta 2010, prav tako pa je z zmago nad Alžirijo poskrbel za edino dosedanjo slovensko nogometno zmago na velikih prvenstvih.

Matjaž Kek Neposredno Šport "Kek gotovo hoče veliko denarja, od mene je dobil narejeno reprezentanco"

"Matjaž Kek je točno to, kar slovenski nogomet trenutno potrebuje," je Kekovo imenovanje najavil Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović ter nadaljeval: "Kot predsedniku NZS mi je v zadovoljstvo, da smo dobili Matjaža Keka. Gre za uglednega strokovnjaka z odličnimi referencami, ki je doživel uspehe tako v Mariboru kot v reprezentanci in nazadnje v Rijeki. Imel bo vso podporo zveze za delovanje, njemu in reprezentanci želimo uspešno delo."

Matjaž Kek Matjaz | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Gre za čast in zadovoljstvo, ko ti zaupajo mesto selektorja reprezentance tvoje države. Gre za nacionalen ponos, na koncu pa tudi velik motiv in strašen izziv," pa je uvodoma povedal Kek in pojasnil svoje videnje za vodenje izbrane vrste, ki je trenutno v neprijetnem položaju, saj je v Ligi narodov izpadla v najnižji razred.

"Matjaž Kek je tukaj, da bi poskušal z igralci, sodelavci v strokovnem štabu, sodelavci na nogometni zvezi, navijači, mediji narediti nekaj dobrega za slovenski nogomet. Če bi bilo vse skupaj idealno, verjetno danes ne bi tukaj sedel. Ampak glejmo v prihodnost," je še dejal Kek.

Novi (stari) selektor je prepričan, da ima ta reprezentanca velik, še neizkoriščen potencial: "Ali je Matjaž pravi, bo pokazal čas. Potencial je, to sta pokazali tudi zadnji dve tekmi. Ogromno ga je tudi v mlajših selekcijah. Osnovna naloga bo vse to združiti v celoto in pozitivne rezultate. Zame je to velik izziv, motiv in izjemna čast."

"Moj cilj je, da se uvrstimo na velika tekmovanja," si je visoke cilje postavil Kek.

Selektor Matjaž Kek je opozoril na utrujenost, ki se je naselila v igro mnogih r Imenovanje Šport Kek od torka dalje na čelu slovenske reprezentance?

Slovenijo je 57-letni Mariborčan vodil na 49 tekmah, na katerih je zbral 20 zmag in prav toliko porazov, 9 tekem pa se je končalo z remijem.

Po slovesu od slovenske nacionalne vrste je nekaj časa treniral Al Ittihad iz Savdske Arabije, nato pa je postal tvorec še ene nogometne pravljice, v tem primeru Rijekine, saj je postal najuspešnješi trener kluba s Kvarnerja vseh časov, med drugim je tudi prvič v zgodovini postal hrvaški državni prvak.

matjaž kek Reprezentanca Šport Kek postavil zanimiv pogoj
Komentarjev 1
  • amy 18:53 27.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite --------->>>>>>> www.WebJob33.Com