Šport > Nogomet
2453 ogledov

Naslednji selektor že znan

Matjaž Kek Matjaž Kek.
Ni skrivnost, da je Matjaž Kek trenutno praktično edini resen kandidat za selektorja slovenske nogometne reprezentance.

Časnik Ekipa SN danes poroča, da sta Matjaž Kek, ki je nazadnje spisal nogometno pravljico na Reki, in Nogometna zveza Slovenije že dogovorila vse malenkosti in podrobnosti in da je njegovo imenovanje na selektorsko funkcijo že dogovorjeno.

Kot poroča časnik - uradne potrditve sicer nimajo -, bo Nogometna zveza Slovenije dogovor s Kekom že v nekaj dneh tudi uradno predstavila javnosti. Bržkone se bo to zgodilo že pred 2. decembrom, ko bo Slovenija na žrebu v Dublinu dobila tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.

BOL SLO Reprezentanca Šport Benedejčič opravil svoje, kmalu imenovanje Keka?

Kek je bil v mladosti nogometaš Maribora, igral pa je tudi v Avstriji. Prve trenerske uspehe je prav tako doživel z Mariborom, ki ga je leta 1999 popeljal v ligo prvakov. Položaj selektorja Slovenije je prvič zasedel januarja 2007 in Slovenijo preko dodatnih kvalifikacij z Rusijo popeljal na svetovno prvenstvo 2010 v JAR. Po nastopu na jugu Črne celine je bila Slovenija celo 19. na jakostni lestvici Mednarodne nogometne zveze.

Kek in NZS sta sodelovanje prekinila oktobra 2011, ko ga je nasledil Slaviša Stojanović. Mariborčan je nato postal trener Rijeke, ki je v sezoni 2016/17 pod njegovim vodstvom prvič v zgodovini osvojila naslov hrvaškega prvaka. Oktobra letos sta se klub in trener po vrsti slabših izidov razšla.

Slovenija, Miha Zajc Liga narodov Šport Slovenija tekmovanje zaključila brez zmage

Na zadnjih dveh reprezentančnih tekmah je Slovenijo sicer vodil Igor Benedejčič, ki je zabeležil dva remija v ligi narodov.

Komentarjev 1
  • perhan63 19:58 21.november 2018.

    pa polovico tekem bi rad igral v mariboru...pol bo pa boljši..aahhahha