Šport > Nogomet
331 ogledov

Benedejčič opravil svoje, kmalu imenovanje Keka?

Igor Benedejčič Epa Igor Benedejčič.
Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek končala Ligo narodov, hkrati pa je bila to tudi zadnja tekma začasnega selektorja Igorja Benedejčiča.

Igor Benedejčič oziroma prejšnji "pravi" selektor Tomaž Kavčič bo dobil naslednika prihodnji teden, še pred žrebom kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo 2020, ki bo 2. decembra v Dublinu.

Slovenija, Miha Zajc Liga narodov Šport Slovenija tekmovanje zaključila brez zmage

Slovenija je v premierni Ligi narodov v ligi C in skupini 3 v konkurenci Norveške, ta je napredovala v Ligo B, Bolgarije in Cipra osvojila zadnje mesto in bo tako v naslednji izdaji tega tekmovanja igrala v najnižjem rangu, Ligi D.

Slovenci so prve štiri tekme igrali pod vodstvom Kavčiča in trikrat izgubili ter enkrat remizirali, zatem pa je na zadnjih dveh tekmah Benedejčič igral neodločeno tako z Norveško kot še sinoči z Bolgarijo. Skupne tri točke pa so bile precej manj od tega, kar so si v slovenskem taboru želeli in na kar so merili, torej na preboj v ligo višje.

"Vsi vemo, da smo v Ligi narodov pričakovali več. Ni šlo po načrtih, vendar moramo vsi skupaj že danes začeti delati za boljši jutri slovenskega nogometa. Ponavljam, ni nič tragičnega, da smo izpadli v Ligo D. Pred nami so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, verjetno z novim selektorjem, novo selekcijo, želimo si, da bo Slovenija pri tem zelo uspešna," je po koncu kratkega mandata povedal Benedejčič.

Slovenija se je sicer v tem tekmovanju soočala s številnimi težavami, od kakovosti igre do poškodb in odpovedi igralcev. Ne nazadnje je na zadnji tekmi manjkala skoraj polna enajsterica, večina zaradi poškodb, Kevin Kampl zaradi konca reprezentančne kariere, Jan Oblak pa se je po nesoglasjih glede dodelitve kapetanskega traku z Nogometno zvezo Slovenije dogovoril, da jeseni ne bo igral za izbrano vrsto.

"Mislim, da najbolj primanjkuje reprezentančnih izkušenj. Mi te generacije ne moremo primerjati z zlato ali diamantno generacijo. Ne moremo. Želeli pa bi si take rezultate, vsi delamo za to. V tem trenutku pa je to zelo težko. Če hočemo boljše izide, imamo igralce tipa Kampl, Oblak, ki imajo neke izkušnje, ki so vodilni v svojih klubih. Z njimi bi bili tudi drugi naši mladi boljši. Trenutno pa omenjenih ni. Če hoče Slovenija biti v kvalifikacijah do konca v igri, ji to lahko uspe, če bo imela vse igralce. Če pa ne, pa se je treba zavedati, da imamo zelo mlado reprezentanco, ki bo zahtevala potrpljenje," meni Benedejčič.

To, kako bo selekcija izgledala spomladi, ko se bodo začeli boji za mesta na EP 2020, bo odločil novi selektor. Še vedno je prvi favorit za to mesto Matjaž Kek, ki je Slovenijo že popeljal na veliko tekmovanje, in sicer na svetovno prvenstvo 2010.

liga narodov, Turčija, Švedska V ligi narodov Šport "Sodnik mi je obljubil, da nam bo dosodil dve enajstmetrovki"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice