Šport > Nogomet
437 ogledov

Borbenost ni bila dovolj, oslabljeni Slovenci izpadli

Benjamin Verbič SLO NOR Epa Benjamin Verbič je prvič nosil kapetanski trak Slovenije in zabil edini gol za četo Igorja Benedejčiča.
Po remiju proti Norveški v Stožicah je Slovenija zasidrana na zadnjem mestu svoje skupine.

Izbrana vrsta Slovenije, ki si jo je tudi tokrat, skupaj z več kot 10.000 gledalci ogledal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, je brez pomoči kaznovanega Josipa Iličića in nekaterih drugih nosilcev igre v deveti medsebojni tekmi drugič remizirala z Norveško (1:1) in tudi drugič v Ligi narodov.

Wijnaldum NIZ FRA Liga narodov Šport Nemci v nižji rang, Danci napredovali

Toda točka je bila premalo za ohranitev upov po obstanku v Ligi C, saj je na drugi tekmi skupine Ciper prav tako igral neodločeno z Bolgarijo (1:1) in tako poskrbel, da je Slovenija izpadla v najnižjo ligo - Ligo D. Slovenci namreč za Ciprčani zaostajajo za tri točke v skupini 3, a je ekipa iz Sredozemlja boljša v medsebojnih dvobojih. Tekma v Bolgariji bo tako za slovensko vrsto bolj ali manj le prijateljskega značaja.

Selektor Igor Benedejčič je v prvo postavil brata Struna, Andraža in Aljaža, mesto poškodovanega Nemanje Mitrovića je v osrčju obrambe zasedel Miha Mevlja, zadnja vezna sta bila Amir Dervišević in Rajko Rotman, v napadalnem delu ekipe pa ni bilo presenečenj.

Zato pa je bilo kar presenetljivo hitro vodstvo Slovenije, ta je povedla v deveti minuti, ko je po podaji Domna Črnigoja iz kazenskega prostora malce z desne strani z diagonalnim strelom zadel v odsotnosti Bojana Jokića kapetan Benjamin Verbič. Po zadetku je pobudo na igrišču prevzela Norveška in bila kar nekajkrat nevarna. 

V 20. in 33. minuti je streljal Mohamed Elyounoussi, prvič je strel obranil Vid Belec, drugič pa je norveški reprezentant zgrešil cilj. Zelo vroče je bilo tudi v 31. minuti, ko so domači reševali na golovi črti, izbijala sta Aljaž Struna in Miha Mevlja, po strelu z glavo Tarika Elyounoussija, žoga pa je celo zadela vratnico.

V uvodu drugega dela se je nadaljeval scenarij iz večine prvega polčasa, ko je Slovenija bolj ali manj igrala "bunker" in zapirala poti do gola, Norvežani pa so pletli na slovenski polovici. To so opravljali kar dobro, v 66. minuti je sicer po kotu do strela z glavo prišel Ola Kamara, a je bil nenatančen. Pet minut pozneje je z roba kazenskega prostora poskusil še Martin Ødegaard, Vid Belec pa je bil na mestu.

Malce pozneje so se navijači na tribunah po boljši slovenski igri že veselili drugega slovenskega zadetka, zadel je Robert Berić, a so sodniki zaradi prepovedanega položaja gol razveljavili. V 81. minuti je na drugi strani Belec obranil strel Markusa Henriksena z desne strani kazenskega prostora, v 85. minuti pa je Bjørn Johnsen izid izenačil po strelu z glavo in končal upe Slovenije po obstanku v ligi C.

Dejan Lovren "Dobro sem ga" Šport Hrvaški reprezentant se je pohvalil z namernim udarcem

Liga narodov, 5. kolo:

LIGA C (skupina 3):
Slovenija - Norveška 1:1 (1:0)
Verbič 9.; Johnsen 85.

Ciper - Bolgarija 1:1 (1:0)
Zachariou 24.; Dimitrov 89./11m

LESTVICA:
1. Norveška 10
2. Bolgarija 10
3. Ciper 5
4. Slovenija 2

Komentarjev 4
  • loco 14:30 17.november 2018.

    Ko pogledaš v katerih klubih igrajo, če sploh igrajo reprezentanti ti mora biti jasno da smo mogoče lahko le prvi v skupini D med eksoti. Iz dr.ka ne moreš narediti zlata. Žogo od vseh igralcev obvlada le Iličič in to je premalo.

  • izy 08:44 17.november 2018.

    Pa viste ja nori na NZS kakšno zgodbo se greste s to razprezentaanco. Najslabše pa kar je bilo, da so to tekmo gledali v živo predvsem otroci(cca 5000), ki so želeli gledati soje vzornike, ki se borije do zadnjega atoma ...prikaži več moči s kokicam v roki, da bi si zapomnili tekmo za lep čas. Hvala NZS, otrokom ste UNIČILI sanje!!

  • izy 08:44 17.november 2018.

    Glede organizacije včerajšnje nogometne tekme pa takole: prvo kar je, je bil zaprto parkirišče v garažo Stožice, luči do stadiona ugasnjene, skoraj brez štantov, ki bi se jedlo in pilo oz. kupil kakšen spominek za RAZUMNO ceno, glede, da je ...prikaži več bilo na stadionu vsaj 5000 otrok. Na stadionu pa ponovno samo en tip, ki je prodajal kokice po tribuni, ena stojnica s hot-dogom, ena s kokicami in dve ženski, ki sta prelivala vodo iz steklenice v kozarce.

Sorodne novice