Šport > Nogomet
1303 ogledov

Nora tekma v Zagrebu

Liga narodov, Hrvaška, Španija Epa
Odločitev je padla v sodnikovem dodatku drugega polčasa.

Na stadionu Maksimir v Zagrebu sta se pomerili Hrvaška in Španija. Prvi polčas ni ponudil veliko, je pa zato vse skupaj eksplodiralo v drugih 45 minutah, ko so gledalci videli kar pet zadetkov.

Za letošnje svetovne podprvake iz Rusije je najprej v polno zadel Andrej Kramarić v 54. minuti dvoboja, a so Španci, ki so prvi medsebojni dvoboj v ligi narodov dobili s kar 6:0, hitro izenačili. Po lepi akciji, ki jo je s podajo pred gol zaključeval Isco, je bil pred hrvaškimi branilci na žogi Daniel Ceballos  in zadel za 1:1.

Nato se je prvič na tekmi na pravem mestu znašel Tin Jedvaj in znova popeljal gostitelje v vodstvo v 69. minuti. A tudi tokrat so se Španci vrnili v igro, po nespretnem igranju Šimeta Vrsaljka je bil iz enajstmetrovke natančen Sergio Ramos. Obe reprezentanci sta krenili v lov na zmago, saj nobeni v skupini z Anglijo ni ustrezal remi. Priložnosti so se skozi ves drugi polčas vrstile, vendar so napadalci zamudili nekaj izjemnih možnosti za gol.

Nato pa je v 93. minuti znova udaril Jedvaj, ki je na tokratnem obračunu dosegel svoja prva zadetka v dresu hrvaške izbrane vrste. Po strelu debitanta Josipa Brekala je posredoval David de Gea, ki pa je žogo uspel odbiti le do Jedvaja, ta pa je iz bližine poskrbel za navdušenje v Maksimiru.

V elitni ligi A je bila na sporedu še ena tekma. V okviru skupine 2 sta se pomerila Belgija in Islandija, obračun v Bruslju pa je zaznamoval dvakratni strelec Michy Batshuayi, ki je zadel v 65. in 81. minuti.

Nogometaši iz BiH so si že pred gostovanjem na Dunaju s tremi zmagami zagotovili prvo mesto v tretji skupini lige B, na drevišnjem obračunu z Avstrijci pa so se razšli brez golov.

Grki so v ligi C ukanili Fince, edini gol pa je v 25. minuti dosegel Albin Granlund, ki je ukanil svojega reprezentančnega vratarja Lukasa Hradeckyja. V drugi tekmi skupine 2 je Madžarska na domačem igrišču premagala Estonijo z 2:0, gola sta dosegla Willi Orban v 8. in Adam Szalai v 69. minuti.

Na prvem dvoboju prve skupine v ligi B sta se Kazahstan in Latvija razšla z neodločenim izidom 1:1, identičen izid je bil na drugem obračunu med Andoro in Gruzijo. V drugi skupini je Belorusija slavila v Luksemburgu z 2:0, Moldavija pa v San Marinu z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice