Šport > Nogomet
4269 ogledov

Selektorja odneslo 'žuranje' sedmih igralcev

Jan Kozak
Sedmerica nogometašev poskrbela za odhod prvega moža na klopi.

Tudi na Slovaškem je prišlo do spremembe na selektorskem stolčku. Če je v Sloveniji Tomaž Kavčič moral oditi zaradi neuspešnih predstav v ligi narodov, pa so Slovaki selektorja izgubili zaradi povsem drugačnega razloga.

Potem ko je na Slovaškem pred dnevi izbruhnila nogometna afera, v javnost je pricurljala novica o divji zabavi in ponočevanju sedmih reprezentantov, je zdaj že nekdanji selektor Jan Kozak potrdil, da je vzrok odstopa tudi takšno ravnanje nogometašev. Ti so se spozabili po tekmi z večnimi tekmeci Čehi v ligi narodov prejšnji teden.

Slovaška je tekmo v Trnavi izgubila z 1:2, a bolj kot poraz je selektorja bolel odnos igralcev. "Zelo me je prizadelo. Bilo je, kot bi kdo pljunil name, kot bi dobil udarec v obraz," je na novinarski konferenci, na kateri je pojasnil vzroke za odstop, dejal 64-letni strateg.

Stole Dimitrievski Liga narodov Šport Vratarja Makedonije obtožujejo, da je namerno puščal zadetke

Največja težava je bila, ker so bili med tistimi, ki so si privoščili dolgo zabavo, s katere so se vrnili šele v jutranjih urah, nosilci slovaškega nogometa oziroma stebri reprezentance - vratar Martin Dubravka, Milan Škriniar, Norbert Gyömber in Stanislav Lobotka, pa tudi Vladimir Weiss, Lubomir Šatka in Michal Šull.

"Lahko bi se pretvarjal, da jih nisem videl. Lahko bi jih vrgel iz reprezentance - ampak ali bi jih res lahko? To so igralci vrhunske kakovosti in Slovaška jih potrebuje. Zato sem naredil edino logično potezo in se za slovo odločil sam. S to ekipo ne bi mogel več delati," je dejal razočarani selektor, ki je odstopil v nedeljo.

Kozak je vodenje Slovaške prevzel leta 2013 in jo popeljal na Euro 2016. Na klopi ga je zamenjal dosedanji pomočnik Stefan Tarkovič, pod njegovim vodstvom je Slovaška na zadnji tekmi igrala 1:1 s Švedsko.

Slovenija - Ciper Nekdanji selektor: Šport "Brez pravih sprememb smo že dve leti, temu so primerni rezultati"
Komentarjev 1
  • matermila 06:17 19.oktober 2018.

    Ko kupleraju gre slabo,je treba zamenjati kurbe.