Šport > Nogomet
560 ogledov

Vratarja Makedonije obtožujejo, da je namerno puščal zadetke

Stole Dimitrievski
Težki časi za makedonskega čuvaja mreže.

Makedonska reprezentanca je v ligi narodov gostovala pri Armeniji, ki je pred dnevi na domači zelenici presenetljivo klonila proti Gibraltarju. Tokrat so bili navijači Henrikha Mkhitarjana in soigralcev precej bolj zadovoljni, Armenija je namreč slavila z rezultatom 4:0.

Velik delež k prepričljivi zmagi je prispeval kar makedonski vratar Stole Dimitrievski. Ta je doživel pravo nočno moro, mnogi ljubitelji nogometa v domovini in na tujem pa so ga po nezanesljivih posredovanjih celo obtožili, da je namestil tekmo in namerno prejemal zadetke.

Gibraltar Zgodovinsko Šport Maščevanje za napačno himno, po tekmi solze sreče

Vse skupaj se je začelo v 12. minuti, ko je od daleč sprožil naturalizirani armenski Brazilec Pizzeli. Okroglo usnje je letelo v vratarjev kot, nato pa je Dimitrievskemu, ki je sicer v tej sezoni član šanskega Raya Vallecana, spolzelo skozi roke za 1:0. Drugi polčas je bil za čuvaja mreže še slabši. Najprej je v 67. minuti podal na noge armenskemu nogometašu, v nadaljevanju akcije pa je Mkhitarjan pred golom našel samega Juro Movsisjana, ki mu ni bilo težko znova zatresti makedonske mreže.

Sledilo je še eno slabo posredovanje v 81. minuti, s tridesetih metrov ga je s prostega strela premagal Gevorg Ghazarjan. Dimitrievski je na golovi črti za hip še zaustavil poizkus Armenca, nato pa nemočno opazoval, kako se žoga kotali v mrežo. Za piko na i je poskrbel Mkhitarjan, vezist Arsenala je sprožil pod živim zidom, ki so ga postavili Makedonci.

Vratar je bil takoj po tekmi deležen ostrih kritik. "Številni igralci so delali napake, zato je tudi bil takšen rezultat. Jaz sem prvi, ki je kriv. Nehajte obtoževati vratarja za poraz, jaz sem kriv. Jaz sem tisti, ki izbira moštvo," je v bran svojemu čuvaju mreže stopil selektor Igor Angelovski. To je prvi poraz Makedonije v zadnjih 16 mesecih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice