Šport > Nogomet
1982 ogledov

Maščevanje za napačno himno, po tekmi solze sreče

Gibraltar
Veselje v Gibraltarju, razočaranje v Nemčiji.

Nogometaši Gibraltarja so na tekmi Lige narodov v armenskem glavnem mestu Erevanu prišli do prve zmage na tekmovalnih dvobojih. V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 in kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 so sicer ostali brez zmagoslavja, skupno pa so nanizali 22 tekem brez zmage.

Gibraltar je Uefa pod svoje okrilje sicer sprejela leta 2013, doslej pa je slavil le na dveh prijateljskih tekmah, premagal je Malto in Latvijo. V Armeniji so nogometaši z juga Pirenejskega polotoka tako prišli do prvih treh točk na uradnih tekmah.

Dvoboj se je sicer začel s slabo voljo nogometašev in navijačev Gibraltarja, saj so jim prireditelji zaigrali napačno himno, v Erevanu se je namreč zaslišala himna kneževine Lihtenštajn. A maščevanje je bilo nato sladko. Ob nekaj izjemnih posredovanjih vratarja Kyla Goldwina je edini zadetek na dvoboju dosegel Joseph Chipolina. Ta je bil z enajstmetrovke natančen v drugem polčasu.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu je med nogometaši Gibraltarja zavladalo veliko veselje, Goldwin in njegovi soigralci pa so v solzah zapuščali zelenico.

Löwu se trese stolček

Precej slabše volje pa so tekmo končali svetovni prvaki iz leta 2014. Nemci so tokrat v Amsterdamu klonili proti Nizozemski z 0:3, vse bolj pa se trese tudi stolček selektorja Joachima Löwa, ki elf vodi od leta 2006. V zadnjem letu je Nemčija odigrala 12 tekem in zbrala tri zmage, štiri remije in pet porazov.

Tulipani, ki so zaradi slabih predstav izpustili zadnji dve veliki tekmovanji, so povedli v 30. minuti po zadetku Virgila Van Dijka, ki je z bližine zadel po odboju žoge od prečke. Nemci so krenili v lov po izenačenje, v zadnjih minutah pa tako prejeli še dva zadetka. Memphis Depay je iz protinapada zadel v 87. minuti, nato v 90. zatresel še okvir vrat,  GeorginiWijnaldum pa je zabil še zadnji žebelj v krsto velikega elfa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice