Šport > Nogomet
929 ogledov

500 Angležev na Hrvaško, čeprav si tekme ne bodo smeli ogledati

Angleški navijači EPA
Tudi uradna prepoved ne bo zaustavila angleških navijačev.

Hrvaška in Anglija sta se zadnjič pomerili to poletje, ko so v polfinalu svetovnega prvenstva slavili hrvaški nogometaši. Zdaj se bosta obe reprezentanci pomerili v ligi narodov, a za razliko od dvoboja v Rusiji, ki si ga je ogledalo 78 tisoč ljudi, bo tokrat stadion v Reki sameval. Hrvatje morajo namreč dvoboj zaradi kazni odigrati pred praznimi tribunami. 

A tudi to ne bo zaustavilo okoli 500 angleških privržencev. Ti nimajo pravzaprav nobenih možnosti za ogled dvoboja, a takšna 'malenkost' ne ustavi pravih navijačev. Nekaj njihovih zgodb so objavili pri BBC. "Od Črne gore leta 2011 nisem zamudil niti ene tekme angleške reprezentance, zato bom obupno poskušal priti na stadion. Menim, da bo vse bilo mirno, želim le najti način, kako priti na stadion. Moram vsaj poizkusiti," pravi 25-letni James Monks. Ta bo s trojico prijateljev priletel na zagrebško letališče, nato pa bo za pot s taksijem do Reke odštel 175 funtov (200 evrov). Sledi pot v Sevillo, kjer se bo Anglija na naslednji tekmi Lige narodov pomerila s Španijo. Skupno ga bo samo pot po Evropi stala okoli 500 funtov (570 evrov).

Sedemindvajsetletni Chad Thomas bo priletel v Zadar, nato pa se z avtobusom odpravil na 290 kilometrov dolgo pot do Reke, kjer se bo sešel s prijatelji. V zadnjih osmih letih je zamudil le eno reprezentančno tekmo, tisto za tretje mesto na SP. V petek zjutraj namerava dobro spoznati okolico Rujevice, da bi na vzpetinah okoli stadiona našel dobro mesto za ogled dvoboja. 

"Predstavljajte si, kakšna bo to zgodba, ki jo bom čez nekaj let razlagal prijateljem. Da sem si zaprto tekmo s Hrvaško ogledal z bližnjega hriba. To bo vznemirljivo potovanje, iz njega želim potegniti čim več. Seveda bi bil najrajši na stadionu, vseeno pa bo to izlet za spomin."

Angleški navijači | Avtor: Profimedia Profimedia

Štiridesetletni David Snodgrass po pristal v Ljubljani, kjer si bo za 115 kilometrov dolgo pot izposodil tudi vozilo. "Sem nogometni navijač in ne nek idiot, ki išče težave. Dvakrat sem že spremljal angleško reprezentanco na tekmah na Hrvaškem in nisem imel nobenih težav. Morda bi lahko tokrat prišlo do njih, saj se igra za zaprtimi vrati. Morda pa se bomo vsi Angleži zbrali in si nekje skupaj ogledali dvoboj. V vsakem primeru bom ostal brez tekme v živo, če ne poskušam vsaj priti na Hrvaško."

"Vsi najzvestejši navijači prihajajo tudi na to tekmo. Ni pomembno, če nam bo uspelo priti na stadion, šteje le, da bomo bili tam. Zato odhajam na pot, enako tudi ostali navijači, želimo biti v mestu, kjer igra Anglija. Tudi v primeru, da si bom ogledal tekmo v baru, bom obkrožen z angleškimi navijači," je dejal 55-letni Mark Bailey, ki v zadnjih 22 letih ni zamudil tekme svoje izbrane vrste. Tudi on bo opravil pot iz Ljubljane do Reke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice