Šport > Nogomet
90 ogledov

Kapetan: Vsak igralec ve, da se je včasih treba 'stepsti'

liga narodov Slovenija - Bolgarija Saša Despot
Slovenska reprezentanca se je v znova v oslabljeni postavi zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je začela priprave na tekmi lige narodov.

Na zboru ni poškodovanih Tima Matavža, Jasmina Kurtića, tudi Jana Oblaka, vprašljiva sta nastopa Kevina Kampla in Benjamina Verbiča. Vezist Spala Kurtić ima zlomljeno roko, napadalec Vitesseja Matavž pa nogo. Položaj Jana Oblaka je tak kot na prejšnjem zboru, z nekaj težavami je na zbor prišel Verbič, ki ga čaka še pregled reprezentančne zdravniške službe, viroza pa je načela Kampla, tako da v slovenskem taboru še čakajo vesti iz Leipziga.

Tako kot vedno pa je tudi tokrat zraven kapetan Bojan Jokić. Ta pravi, da so se že v preteklosti soočali s takšnimi situacijami, ko rezultatsko ni šlo. "Vemo, da se mora vsak posameznik zamisliti in dati še kak odstotek več in se bo obrnilo posledično na pozitivno stran," meni Jokić.

Slovenija je uvodni tekmi lige narodov izgubila z 1:2, in sicer doma proti Bolgariji in v gosteh s Ciprom. "Res je, da je bila proti Bolgariji veliko boljša tekma z naše strani kot proti Cipru. Proti Ciprčanom nismo imeli nadzora, zaradi tega je tudi tako grenak priokus. Izgubili smo šest točk, tako da jih moramo čim prej vrniti," pravi Jokić, ki kljub dejstvu, da je Slovenija še brez točk in na zadnjem mestu skupine 3 v ligi C, še vedno verjame v osvojitev prvega mesta.

"Lahko obljubim, da bomo dali še več in da bomo poskusili ta rezultatski trend obrniti. Vedno pravim, da če že prejmeš zadetek, moraš dati dva, če ga ne dobiš, pa moraš dati vsaj enega in zmagati. Moramo biti pravi. Mogoče pa 'eksplodiramo' na eni tekmi in se bo vse postavilo na svoje mesto. Nogomet je res nepredvidljiv, zato vedno verjamem v dobre stvari," še pravi izkušeni bočni branilec.

Zlatko Dalić Po katastrofi Šport Selektor Hrvaške: Najtežja noč v moji karieri

Njemu nikoli ni bilo težko priti v izbrano vrsto, kot poudarja, bi moral tako razmišljati vsak. "Vsak igralec, ki pride v reprezentanco, mora vedeti, kako pomembna je, koliko igralcev je gradilo njen kult. Vedno je treba biti pripravljen, tudi ko ne gre. Treba se je po domače 'stepsti', samo da se iztrži pozitiven izid. Mislim, da smo kakovostnejši od Cipra, ampak tega nismo pokazali na terenu. Pomembno je, da to vrnemo na igrišče in pokažemo, da smo pravi," odgovarja Jokić.

Da so Slovenci kakovostnejši od Cipra, bržčas priznavajo tudi na tem sredozemskem otoku. Drugače je z Norvežani, ki so jih Slovenci premagali le enkrat. "Mislim, da smo zadnjo tekmo v Oslu izgubili v zadnjih trenutkih po enajstmetrovki, doma pa smo jih premagali s 3:0 in če bi tako igrali, bi jih tudi tokrat ugnali. Mislim, da imajo boljšo reprezentanco, kot so jo imeli takrat, so mlajši, polni elana, ampak tudi mi dobro delamo, ampak v tem trenutku nismo pravi. Proti Norveški pa upam, da bomo."

slovenska nogometna reprezentanca Nastop reprezentance Šport "Ko oblečeš dres s tem grbom, se moraš obnašati drugače"

Po dolgi bolezni še ne bo povsem pravi Josip Iličić, ki pa je že dobil nekaj malega igralnega časa pri svoji Atalanti, pomembno pa je, da so ga vsi sprejeli z odprtimi rokami. "Mislim, da je prišel v pravem trenutku. Vsi bomo pričakovali od njega, da bo naredil nekaj izjemnega, ampak pri tem mu moramo pomagati. Potem bo tudi on pravi. Res ga dolgo časa ni bilo, ampak je pa pravi vodja," pa je Iličičevi vrnitvi v izbrano vrsto povedal Jokić.

Slovenija, 61. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, se je z Norveško, ki je 52., doslej pomerila sedemkrat, enkrat je zmagala, petkrat izgubila in enkrat igrala neodločeno. S Ciprom, ki je 86. na svetovni lestvici, pa se je srečala devetkrat, petkrat je zmagala, dvakrat izgubila in dvakrat igrala neodločeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.