Šport > Nogomet
266 ogledov

Poraz Italije, velik preobrat Turčije proti Švedski

Portugalska Epa
Nogometaši v ligo narodov so danes odigrali še osem tekem drugega kroga.

Portugalska je igrala prvo tekmo v novem tekmovanju in dosegla prvo zmago. Portugalci so zmagali tudi brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, a ob dobri italijanski obrambni taktiki so se morali zadovoljiti z minimalno zmago. Že v prvem polčasu bi lahko za vodstvo poskrbel Bruma, toda žoga je zadela okvir gola, zato pa je takoj v nadaljevanju v polno zadel Andre Silva. Njegov gol pa je bil tudi edini na tekmi, potem ko je Alessio Romagnoli žogo po strelu Bernarda Silve izbil z golove črte.

Švedska je svojim navijačem pripravila pravo dramo z nesrečnim koncem. A le dve minuti pred koncem je bilo videti, da bo povsem drugače. Po golih Isaaca Kieseja ob koncu prvega dela in Viktorja Claessona na začetku drugega so domači v Solni vodili že z 2:0, potem pa se je začela pot navzdol. Najprej po hitrem znižanju Turčije, zadel je Hakan Calhanoglu, potem pa še po 88. minuti. Takrat je rezervist Emre Akbaba dosegel svoj prvi gol, drugega pa štiri minute pozneje, že globoko v sodnikovem dodatku, ter zapečatil švedsko usodo.

Turčija | Avtor: Epa Epa

V ligi C so odigrali tri tekme, Albanci, ki so v uvodni tekmi premagali Izrael, so tokrat klonili na Škotskem. Berat Xhimshiti je z avtogolom poskrbel za vodstvo tekmecev v 47. minuti, zmago je potrdil Steven Naismith v 68. minuti.

V skupini 4 so odigrali popoln krog, v povsem balkanskem obračunu je bilo v Beogradu zelo razburljivo, Srbiji pa kljub dvema zadetkoma Aleksandra Mitrovića (26. in 63. minuta) ni uspelo premagati Romunije. Ta se je dvakrat dobro vrnila, prvič z zadetkom Nicolaeja Stanciuja v 48. z bele točke, drugič pa z golom Georgea Tucudeana v 68. V drugi tekmi te skupine ni bilo tako razburljivo, Stefan Savić z bele točke in Marko Janković sta že v prvem polčasu Črnogorcem zagotovila zmago proti Litvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice