Šport > Nogomet
643 ogledov

Slovenci daleč od pričakovanj

liga narodov Slovenija - Bolgarija
1/30
Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je slabo začela nastope v novonastali ligi narodov.

Slovenski nogometaši so na prvi uradni tekmi pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčič v ljubljanskih Stožicah morali priznati premoč Bolgarom z 1:2. Oba zadetka za goste je dosegel Božidar Krajev, edini gol za domače pa je prispeval Miha Zajc. Slovence naslednja tekma v tem tekmovanju čaka v nedeljo ob 20.45 na Cipru.

Slovenski nogometaši so za uvodno tekmo lige narodov napovedovali boj za zmago. Toda do nje niso prišli, Bolgari so dobili še tretji medsebojni dvoboj teh dveh reprezentanc. Slovenci so bili v polju sicer podjetnejši, imeli prevlado v posesti žoge, a prav veliko priložnosti si niso ustvarili. Bolgari pa so unovčili napaki slovenske obrambe oziroma vratarja ter vpisali prve tri točke v novem tekmovanju.

Selektor Tomaž Kavčič s prvo postavo ni presenetil, v napadu je priložnost od začetka dobil trenutno prvi strelec slovaške lige Andraž Šporar, ki pa prav pogosto ni bil pri žogi.

Tekma se za Slovence že ni dobro začela, saj so Bolgari povedli že v tretji minuti, ko je z dobrih 20 metrov z nizkim strelom zadel Božidar Krajev.

V nadaljevanju je imela Slovenija terensko pobudo, prišla do nekaj nenevarnih strelov, kakršen je bil tudi Mihe Zajca od daleč, ko je v 28. minuti žogo poslal čez gol. Zato pa je nogometaš italijanskega Empolija zablestel v 40. minuti, ko je v kazenskem prostoru najvišje skočil in s strelom z glavo unovčil podajo Nejca Skubica z desne strani za 1:1.

liga narodov Slovenija - Bolgarija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Bolgari izkoristili veliko napako Belca

V 53. minuti je imel lepo priložnost Jasmin Kurtić, ki je sprožil z levega roba kazenskega prostora, v vratih pa se je izkazal Plamen Ilijev. Šest minut pozneje pa so Bolgari znova povedli, potem ko je Krajev pritekel malce po levi strani kazenskega prostora, Vidu Belcu žoge ni uspelo zadržati, ta je končala v nogah bolgarskega reprezentanta, ki jo je nato pospravil v prazno mrežo.

V 65. minuti je do strela iz težkega položaja v padcu prišel Šporar, a je Ilijev žogo ujel, sedem minut zatem je padel v kazenskem prostoru in neuspešno zahteval najstrožjo kazen, njegova menjava Tim Matavž pa je v 75. minuti nevarno streljal, a je bil spet na mestu Ilijev.

Malce pozneje je bil bolgarski vratar le malce hitrejši od Matavža in mu preprečil pot proti praznemu golu. V 84. minuti je v naročje Ilijeva žogo poslal Roman Bezjak, kar je bila tudi zadnja prava priložnost na tekmi.

V ligi narodov Slovenci igrajo v skupini 3 lige C, kjer je ob Cipru in Bolgariji še Norveška. Najboljši iz skupine se bo imel možnost prek tega tekmovanja uvrstiti na evropsko prvenstvo 2020 in napredovati v višji rang tekmovanja - ligo B.

liga narodov Slovenija - Bolgarija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Liga narodov, 1. krog:

Slovenija - Bolgarija 1:2 (1:1)
Zajc 40.; Krajev 3., 59.

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 07:58 07.september 2018.

    Če igra reprezentanca bi morali igrati vsi zvezdniki, ki so po svetu.

Sorodne novice