Šport > Nogomet
962 ogledov

Jan Oblak: Vzrok za odsotnost je poškodba!

Jan Oblak
V zadnjih dneh je veliko negodovanja v javnosti poželo dejstvo, da na seznamu slovenske nogometne reprezentance ni bilo vratarja Jana Oblaka. Mnogi so menili, da se zvezdnik madridskega Atletica ogiba izbrane vrste.

Slovenski tiskovni agenciji pa je Jan Oblak zatrdil, da je vzrok za to, da ga ni na seznamu selektorja Tomaža Kavčiča dejansko poškodba.

"V zadnjih dneh je bilo v javnosti veliko napisanega glede moje poškodbe in odsotnosti od naslednje reprezentančne akcije. Najprej bi rad razjasnil, da v nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram in igram," je uvodoma pojasnil Oblak.

Jan Oblak Jan Oblak Šport Reprezentanco izpustil zaradi poškodbe, v klubu trenira s polno paro

"Je pa res, da je bila poslana prošnja, če bi lahko izpustil naslednji reprezentančni tekmi zaradi določene poškodbe, ki se vleče od prijateljske tekme proti Arsenalu konec julija, na kateri sem tudi zapustil igrišče ob polčasu in zaradi katere sem izpustil polovico priprav in tudi večino prijateljskih tekem," je pojasnil 25-letni Škofjeločan.

Poudaril je, da je od začetka sezone do danes treniral po prilagojenem programu. "Seveda sem upal, da bo bolečina minila. V tem času smo delali vse mogoče terapije in sem prejemal protibolečinske tablete na dnevni bazi. Na žalost bolečina ni minila in bo potreben krajši počitek, zato se je klub obrnil na reprezentanco s to prošnjo in dobil odgovor s tem, da se nisem znašel na zadnjem spisku. Na žalost informacija od Nogometne zveze Slovenije v javnost ni prišla v takšni luči in načinu, kot je bila prošnja poslana, in se je okoli tega ustvarilo veliko negativnih mnenj."

Jan Oblak Seznam Šport Oblak tudi tokrat izpušča reprezentanco

Vratar, ki je v karieri nosil drese Olimpije, Benfice, Beira-Mara, Olhanenseja, Uniaa de Leirie in Rio Aveja, o prihodnosti v reprezentanci še ni želel govoriti. "Kar se tiče ostalih odgovorov na ugibanja in vprašanja okoli reprezentance, bom pa zaradi miru v izbrani vrsti pred pomembnima tekmama odgovoril po tej reprezentančni akciji," je bil kratek Oblak, ki ga spletna stran Transfermarkt ocenjuje na 70 milijonov evrov, dejanska cena pa naj bi bila še nekaj deset milijonov višja.

Jan Oblak Tržnica Šport S toliko milijoni bo Atlético zaščitil Oblaka

Oblak se je ozrl tudi na pisanje slovenskih, predvsem športnih medijev, v katerih je zasledil precej negativnosti glede njegove odsotnosti, "ne da bi imeli vse točne informacije od NZS in z moje strani". "Mislim, da je to žalostna in negativna kampanja, ki pa na koncu ne vem, komu bo koristila," je zaključil Oblak.

Slovenijo sicer 6. in 9. septembra čakata prvi tekmi v novoustanovljeni Ligi narodov. Tekmeca bosta Bolgarija doma in Ciper v gosteh.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice