Šport > Nogomet
139 ogledov

Kavčič objavlja seznam pred novim tekmovanjem

Tomaž Kavčič
Slovenska reprezentanca se bo v naslednjih dneh pomerila z Bolgarijo in Ciprom.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič bo ob 12. uri na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na prvih dveh tekmah novoustanovljene evropske lige proti Bolgariji 6. septembra in na gostovanju na Cipru tri dni pozneje.

"Liga narodov nam, tako kot večini reprezentanc, predstavlja predvsem možnost za oblikovanje ekipe, ki naj bi potem igrala v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Seveda pa ima tudi liga sama tekmovalni naboj, s tem, ko bomo vsako tekmo šli na zmago, pa se bomo skušali uvrstiti čim višje," je pred časom v pogovoru za Nogometno zvezo Slovenije povedal Kavčič.

Ob Bolgariji in Cipru bo tekmec Slovenije v ligi C in skupini 3 še Norveška. Najboljši iz skupine bo imel možnost prek tega tekmovanja se uvrstiti na evropsko prvenstvo 2020 in napredovati v višji rang tekmovanja - ligo B.

Nova liga narodov, ki so jo pri Uefi potrdili septembra lani, bo zamenjala tekmovalno in marketinško nepomembne prijateljske tekme. Dodaten čar tega pa je, da si bodo štiri države tudi prek lige narodov priigrale mesta za evropsko prvenstvo 2020.

V ligi narodov bo igralo vseh 55 članic Uefe. Te bodo igrale v štirih ligah. V ligi A bo 12 najvišje rangiranih reprezentanc, v ligi B pa naslednjih 12. V ligi C bo 15 ekip, v ligi D pa 16.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.