Šport > Nogomet
203 ogledov

"Kompaktna Slovenija, z zmagovalno miselnostjo"

Tomaž Kavčič Tomaž Kavčič
Slovenska nogometna reprezentanca bo kmalu začela z obveznostmi v novoustanovljeni ligi narodov.

Prvi tekmi v ligi narodov Slovenijo čakata 6. in 9. septembra, in sicer doma proti Bolgariji in v gosteh na Cipru. Selektor Tomaž Kavčič bo seznam igralcev obelodanil sredi prihodnjega tedna, pravi pa, da bodo na vsako tekmo šli z željo po zmagi.

aleksander čeferin UEFA Šport Novo glede Čeferinovega drugega mandata

"Liga narodov nam, tako kot večini reprezentanc, predstavlja predvsem možnost za oblikovanje ekipe, ki naj bi potem igrala v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Seveda pa ima tudi liga sama tekmovalni naboj, s tem, ko bomo vsako tekmo šli na zmago, pa se bomo skušali uvrstiti čim višje," je v pogovoru za Nogometno zvezo Slovenije povedal Kavčič. Pravi, da je bil premor dolg ter da se lige šele dobro začenjajo, zaradi česar je tudi vpogled v formo igralcev malce omejen. Poudarja pa, da si želi videti, da pridejo vsi zdravi.

Kavčičev mandat na čelu slovenske vrste se je sicer začel slabo, s porazoma in bledima predstavama proti Avstriji in Belorusiji, nekaj več pozitivnosti pa je vnesla zmaga proti Črni gori. "Tekma s Črno goro in ta zmaga je bila zelo pomembna po dveh slabih tekmah. Dala je dodatno samozavest, da smo videli, da lahko igramo. Na tem bomo gradili dalje. samozavest pa je vedno pomembna, brez nje se ne da zmagovati, naš cilj pa je zmagovanje," je še dejal Kavčič.

Še enkrat je poudaril, da je cilj priti na evropsko prvenstvo 2020. S kakšno Slovenijo? "Slovenija mora biti kompaktna, z zmagovalno miselnostjo. Dihati moramo kot eden, to je osnova, ne samo pri nas. Treba je graditi od spodaj in priti do prave igre. Čez noč pa to ne gre," je še povedal selektor.

Ob Bolgariji in Cipru bo tekmec Slovenije v ligi C in skupini 3 še Norveška. Najboljši iz skupine bo imel možnost prek tega tekmovanja se uvrstiti na evropsko prvenstvo 2020 in napredovati v višji rang tekmovanja - ligo B.

bojan jokić Slovo Šport "Prepričeval sem ga, da še ne konča"

Kot so sporočili z NZS, so vstopnice za tekme evropske lige narodov že v prodaji. Od danes je možno v predprodaji kupiti vstopnice za vse domače tekme. Cena posamične vstopnice je 15 evrov, medtem ko cena vstopnice za otroke do 14 let v družinskem sektorju znaša 7,5 evra. NZS se je sicer odločila za podaljšanje prodaje paketnih vstopnic, ki veljajo za vse tri domače tekme. Cena paketne vstopnice je 30 evrov za odrasle in 15 evrov za otroke. Vstopnmice je moč kupiti v trgovini NZS NIKE na Mestnem trgu v Ljubljani, bencinskih servisih Petrol in prodajnih mestih Eventima.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice