Šport > Nogomet
541 ogledov

Slovenski reprezentanci pomahal v slovo

(Ukrajina - Slovenija) slovenska nogometna reprezentanca euro 2016 EPA
Dolgoletni slovenski reprezentant se je nepričakovano poslovil od državnega grba.

Slovenski nogometni igralec Valter Birsa je oznanil reprezentančno slovo. Enaintridesetletnik je drugi po številu odigranih tekem v dresu Slovenije. Vrhunec njegove kariere je bilo svetovno prvenstvo leta 2010, kjer se je vpisal tudi med strelce.

Valter Birsa, enajstmetrovka, kvalifikacije EP 2016, Litva | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Rad bi vam sporočil, da se poslavljam od slovenske reprezentance. V teh letih sem doživel veliko lepih trenutkov, ki ti jih lahko prinese samo igranje za državni grb. Ti bodo ostali za vedno, kot osebe s katerimi sem delil to pot. Zato se prav iz srca zahvaljujem vsem, ki so bili kakorkoli vpleteni v mojo zgodbo in vsem navijacem za vso podporo. Reprezentanci pa bi rad zaželel vse najboljše v prihodnosti," je zapisal na Instagramu.

Birsa je za udarno novico poskrbel pred današnjim seznamom igralcev za prihajajočo prijateljsko tekmo s Črno goro. V dresu Slovenije je odigral 90 tekem, več od njega jih je zbral samo Boštjan Cesar.

Enaintridesetletni Birsa je svojo prvo reprezentančno tekmo odigral leta 2006, v 12 letih pa je v reprezentančnem dresu dosegel sedem golov. Vrhunec je doživel na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki, kjer je na tekmi proti ZDA dosegel gol.

Birsa od leta 2011 igra na Apeninskem polotoku. Od leta 2015 je član Chieva, ki je letošnjo sezono sklenil na 13. mestu lestvice v Serie A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice