Šport > Nogomet
690 ogledov

Belorusi osvojili Stožice

SLO BLR Stožice NZS/Twitter
Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Ljubljani klonila proti Belorusiji (0:2).

Izbrana vrsta Slovenije je po slabi predstavi v Celovcu, ko je proti Avstriji izgubila z 0:3, tokrat pokleknila tudi pred realno precej slabšo vrsto, kot je Avstrija, Belorusijo, šele 93. reprezentanco na lestvici Mednarodne nogometne zveze. Ta je s po enim zadetkom v vsakem polčasu še poslabšala začetek ere selektorja Tomaža Kavčiča. Njegovi izbranci so sicer tokrat večinoma imeli pobudo, a so znova preveč poredko ogrožali tekmečevega vratarja.

Slovenijo, ki je proti Belorusom izgubila drugič (enkrat je zmagala, dvakrat pa igrala neodločeno), naslednja preizkušnja čaka junija, ko bo v gosteh igrala prijateljsko tekmo s Črno goro.

Selektor Kavčič je tokratno tekmo začel z nekaterimi (manjšimi) spremembami, saj je želel preizkusiti nekatere druge zamisli kot v petek ob porazu v Avstriji (0:3). Najbolj očitna je bila razumljivo v obrambni vrsti, kjer je zadnjih pet reprezentančnih minut na svoji 101. tekmi odigral Boštjan Cesar. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je Cesarju pred tekmo podaril uokvirjen dres z "njegovo" številko 5 in podpisi. Ob Cesarju, čigar zadnjo reprezentančno tekmo je med drugimi visokimi gosti prišel pogledat tudi prejšnji selektor Srečko Katanec, je boj z Belorusi začel Nemanja Mitrović, po petih minutah pa je ob njega stopil Luka Krajnc.

Boštjan Cesar slovo Slovenija Stožice kapetan Slovo kapetana Šport Cesar odšel v reprezentančne anale

V zvezni vrsti sta zadaj spet operirala Rene Krhin in Kevin Kampl, spredaj pa Valter Birsa in Josip Iličić. V napadu je bil Robert Berić. Ta je v drugi minuti poskrbel za prvi strel, meril je z glavo, a beloruski vratar ni imel težkega dela. V nadaljevanju je imela domača vrsta terensko pobudo, a ni posebej ogrozila gostujočih vrat. Izjema je bila 26. minuta, ko je Josip Iličić podal na rob kazenskega prostora do Krhina, ki je sprožil iz prve, izkazal pa se je Andrej Gorbunov.

Novo priložnost so imeli Slovenci v 33. minuti, ko je Birsa meril od daleč, spet pa je dobro posredoval beloruski vratar. Le tri minute pozneje pa so Belorusi povedli, potem ko je po podaji v kazenski prostor do neoviranega strela z glavo prišel Maksim Skaviš in zadel za 1:0.

Malce načetega Iličića je ob polčasu zamenjal Miha Zajc, Slovenija pa je znova začela podjetneje, a brez pravega zaključka. Zato pa so do njega v 55. minuti prišli gosti, in sicer Jurij Kendiš, a je bil Vid Belec po strelu iz bližine zbran. Tudi v nadaljevanju Slovenci niso posebej popravili vtisa, zaključnih strelov praktično ni bilo, posledično niti nobene nevarnosti za beloruskega vratarja. Šele v 78. minuti je malce završalo na tribunah, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Zajc, toda žogo slabo zadel.

Piko na i bledi predstavi je že v sodniškem dodatku postavil Anton Saroka, ki je povsem osamljen s približno 14 metrov premagal Belca.

"Zanesljivo je današnja tekma veliko razočaranje. To tekmo smo želeli dobiti in tudi šli smo vanjo tako. Prvih 35, 40 minut smo odigrali solidno. Potem je bilo tudi veliko menjav. Imamo veliko stvari, ki jih bo treba popraviti. Najprej je potrebna večja želja po zmagi. Potem preslabo napadamo 16 metrov, v končnici moramo imeti več igralcev. Nazadnje pa se nam dogaja to, da iz vsake priložnosti, ki jo ima nasprotnik, dobimo gol. Glede tega se moramo res popraviti. Morali bomo več delati na igri sami, igralci pa bodo morali biti bolj sproščeni in mirni. To je moja naloga."
Tomaž Kavčič

Prijateljska tekma:

Slovenija - Belorusija 0:2 (0:1)
Skaviš 36., Saroka 94.

Komentarjev 4
  • izy 07:07 28.marec 2018.

    Takoj zamenjati selektorja, ki ne zna motivirati svojih fantov ter igra z enim napadalcem doma z "slabšo" reprezentanco. Za razmislit je tudi ali ne bi bilo bolje igrati moderen in predvsem hiter nogomet, kot pa igrati počasi in naštudiran sistem ...prikaži več z Iličičem, Birso, Krhinom...

  • assepi 06:55 28.marec 2018.

    S tako igro je bolje, da zelenice spremenimo v njive, pa naj igralci okopavajo krompir, če nimajo želje po igri!

  • Lavdan 23:24 27.marec 2018.

    Janusa za selektorja, s fuzbalerji ni nič, razen en kup ropotanja.

Sorodne novice