Šport > Nogomet
1010 ogledov

Avstrijec opravičil blede Slovence, Kampl povedal resnico

marko arnautović Epa Marko Arnautović je Sloveniji zabil dva gola.
Slovenska nogometna reprezentanca je v petek zvečer v Celovcu odigrala prvo tekmo pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča.

Kot se je pokazalo, je bil ta začetek precej težak, ob visokem porazu proti Avstriji Slovenija ni pokazala veliko. S tem so se strinjali tudi v slovenskem taboru, kjer pa napovedujejo izboljšanje igre v prihodnjih tekmah.

Slovenski reprezentanti so po tekmi poudarjali, da so bili Avstrijci boljši v vseh segmentih igre, da je manjkala borbenost, da nekaterih novih idej, ki so prišle z novim selektorjem, niso znali oziroma zmogli uresničiti, posledica česar je bil tudi visok poraz z 0:3, pri čemer je dva zadetka za gostitelje prispeval Marko Arnautović.

"Prvič sem igral proti Sloveniji, pri kateri poznam Vida Belca in Reneja Krhina, pa tudi za druge lahko rečem, da so dobri igralci v vseh fazah igre. Mogoče je slabša igra posledica kombinacije novega selektorja, nove taktike, novega sistema. Mi smo namreč dolgo skupaj, imamo načrt, ki smo ga izpolnili in dobili tekmo," je po tekmi povedal Arnautović, sicer nogometaš londonskega West Hama.

Kevin Kampl | Avtor: Profimedia Kevin Kampl. Profimedia
Kevin Kampl, ki je igral na mestu zadnjega zveznega igralca skupaj z Renejem Krhinom, pravi, da sprememb ni bilo preveč, da bi to vplivalo na predstavo. "Ne, sprememb ni bilo preveč. Vsi igralci so že dolgo v reprezentanci, ampak imamo neke nove ideje, neke stvari hočemo drugače narediti, tako da ne more biti vse od prve sekunde odlično. Avstrijci so pokazali, kaj moramo popraviti. Vem, da je dovolj potenciala v ekipi, da to tudi uresničimo," meni Kampl, ki je odigral prvo tekmo za izbrano vrsto po enem letu.

Ta je poudaril, da so Avstrijci zasluženo zmagali, saj so jih preveč pustili igrati. "Ker imajo zelo dobre igralce, to izkoristijo. Dobili smo dva hitra gola, nato so nam zmanjkale ideje za našo igro. To kaže, da je pred nami še veliko dela. Bolje pa je, da se je to zgodilo zdaj kot pozneje, v kvalifikacijah. Seveda bi radi zmagali, ampak te stvari, ki jih nismo dobro delali, lahko izboljšamo. V torek imamo priložnost, da pokažemo, da znamo igrati tudi drugače," še pravi Kampl.

Bojan Jokić je igral s kapetanskim trakom na roki, kar je običajno velika čast. "Ni pa bilo lepo biti kapetan ob taki igri," je poudaril Jokić in nadaljeval: "Nismo bili pravi v vseh pogledih igre, a v torek nas čaka nova tekma, tam se moramo dvigniti."

Bojan Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi on meni, da je bolje, da se je takšen "mrk" zgodil na začetku kot pa potem, ko bo šlo zares, kar je povedal tudi Benjamin Verbič in tudi on dodal, da bi morali vsekakor več pokazati. "Bilo pa je nekaj dobrih napadov, nekaj kombinatorike se že vidi, nekaj bo treba seveda še izboljšati, preveč je bilo denimo izgubljenih žog," je ocenil vezist kijevskega Dinama.

Valter Birsa, ki je v igro vstopil ob zaostanku z 0:2, je prav tako dejal, da je bila to tekma bolj ali manj za pozabo. "Ne moreš povleči veliko pozitivnega ob takšnem porazu. Avstrijci so nas nadigrali. Je pa bolje, da se nova zgodba slabo začne, da lahko potem sčistimo stvari, povemo, kar je treba povedati, in se dvignemo. Kakovost za uspeh imamo, tako da mislim, da bomo za naprej pripravljeni," meni Birsa.

Marko Arnautović AVT 3-0 SLO Šport Klavrn začetek novega obdobja

Na vprašanje, kaj je tisto, kar je nujno treba popraviti, pa je odgovoril: "Zagotovo borbenost, agresivnost. Na to ne smemo nikoli pozabiti. Nismo ekipa, ki bi imela tako kakovost, da bi si dovolili, da bi proti nekomu stalno držali žogo. Tudi če bi izpilili določene stvari v tem pogledu in jih pripeljali na visoko raven, ne moremo pozabiti na borbenost. V današnjem nogometu ne moreš brez nje."

Bo torej tako, borbeno, že v torek na poslovilni tekmi, 101. v reprezentančnem dresu, Boštjana Cesarja, ki mu prav borbenosti v dolgoletni karieri nihče ne more očitati? "Dobro je, da bo on začel, mogoče bo on takoj vse skupaj dvignil," je malce v šali še povedal Birsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice