Šport > Nogomet
142 ogledov

Avstrijci hočejo slovenski skalp

Tomaž Kavčič slovenska nogometna reprezentanca NZS/Twitter Slovenci so se prvič zbrali pod taktirko Tomaža Kavčiča.
Slovensko nogometno reprezentanco čakata dve prijateljski tekmi.

V avstrijski nogometni vrsti je ob začetku priprav za petkovo prijateljsko tekmo s Slovenijo v Celovcu prišlo do menjave. Poškodovanega Marcela Sabitzerja je zamenjal nogometaš graškega Sturma Stefan Hierlander, ki še ni nastopil za izbrano vrste naših severnih sosedov. Sabitzer si je v nedeljo ob zmagi njegovega Leipziga na velikanom Bayern Münchnom (2:1) poškodoval desni gleženj.

Sicer pa v avstrijskem taboru še čakajo, da se izbrani vrsti danes pridružijo David Alaba, Julian Baumgartlinger, Maximilian Wöber, Andreas Ulmer, Stefan Lainer in Stefan Ilsanker, ki so tekme igrali v nedeljo in dobili dodaten prost dan. Že danes naj bi opravili prva treninga.

slovenska nogometna reprezentanca Wembley Zvita poteza Šport Avstrijci prodali 10.000 vstopnic za tekmo s Slovenijo

Tekmo v Avstriji jemljejo zelo resno, saj v svoji bogati nogometni zgodovini Slovenije še niso premagali. Na edini medsebojni tekmi doslej pred skoraj natančno 21 leti, 18. marca 1997, so v Linzu z 2:0 slavili Slovenci. Zadela sta Primož Gliha in Ermin Šiljak.

Po tem porazu je sledilo novo obdobje uspehov avstrijskega nogometa in uvrstitev na SP 1998 v Franciji. Tokrat si v Avstriji želijo drugačen uvod, saj bi bila zmaga na petkovi tekmi po mnenju vodstva avstrijske reprezentance lepa popotnica za novo ligo narodov, ki se začenja jeseni. Manj pomemben bo torkov obračun Avstrije z Luksemburgom, kjer Avstrija računa na zmago, pa čeprav vodilni na zvezi poudarjajo, da se tudi Luksemburg vse bolj in bolj razvija.

Josip Iličić Reprezentanca Šport Iličić: Cilj vsakega je uvrstitev na EP

Belorusi začenjajo "misijo Euro 2020" 

S pripravami na bližnji prijateljski tekmi 23. marca z Azerbajdžanom in 27. marca v Ljubljani s Slovenijo so začeli tudi beloruski nogometaši. Na zvezi in v medijih poudarjajo, da je to začetek poti, katere končni cilj je nastop na evropskem prvenstvu leta 2020.

Na spisku Igorja Krjušenka ni večjih presenečenj, je pa v zadnjem trenutku na spisku "belokrilih" nogometaša Apoela iz Nikozije Aleksej Gavrilovič (Dinamo Brest) zamenjal poškodovanega Denisa Poljakova. Že pred tem sta s seznama odpadla Sergej Černik, ki igra za francoski Nancy in in nogometaš ruskega Perma Sergej Balonovič.

Ekipa se bo pripravljala v beloruskem nacionalnem nogometnem centru, končni spisek igralcev pa bo Krjukov sporočil tik pred poletom na Kavkaz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.