Šport > Nogomet
2547 ogledov

Disciplinski postopek proti Zahoviću

Zlatko Zahović
Prvi ukrep proti športnemu direktorju Maribora.

Nogometna zveza Slovenije je uvedla disciplinski postopek zoper športnega direktorja NK Maribor, Zlatka Zahovića. Razlog za uvedbo postopka je dogajanje na uradni novinarski konferenci po tekmi Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Krškim, ki je bila odigrana v soboto v Mariboru. Na njej je Zahovič obračunaval z novinarjem športnega dnevnika Ekipa SN Dejanom Mitrovićem.

Med hujše disciplinske prekrške uradnih oseb disciplinski pravilnik NZS uvršča nešportno in neetično vedenje (1. alineja 24. člena) in kakršnokoli spodbujanje ali razpihovanje rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega ali drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine (26a. člen DP NZS), je obrazložila NZS.

Zlatko Zahović Jezen na predsednika Šport Zahović se je oglasil: "Za opravičilo ni teorije!"

Z uvedbo disciplinskega postopka NZS sledi načelu ničelne tolerance do rasnega, narodnostnega, etičnega, spolnega, jezikovnega, verskega, političnega in drugega sovraštva, nasilja, nestrpnosti ali žalitve dostojanstva posameznika in skupine, obenem pa se bo NZS še naprej zavzemala za spoštovanje v medsebojnih odnosih, ter obsojala vsakršen napad na človeško dostojanstvo, je še sporočila NZS.

V skladu s svojimi pristojnostmi bo na podlagi prijave organov NZS o zadevi Zahovič odločal disciplinski sodnik NZS.

Komentarjev 7
  • Pepe007 07:20 20.marec 2018.

    Hvala Zahoviću, da imajo naši mediji o čem poročati v vmesnem času do volitev.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 00:21 20.marec 2018.

    To je sramota za svet športa pri nas,sram ga je lahko.Ampak tale zavaleni napihnjenec sploh razume kaj govori.Izigrava nekega botra,pljusneš mu šamarčino pa se polula.

  • Lovebites 22:13 19.marec 2018.

    TRAJNO bi ga morali suspendirati,ne samo do nadaljnega.Res pravi balkanski sistem.Ce bi se to zgodilo v Madridu,Londonu,Münchnu,sploh ne bi bilo debate.Vsak tak ZZ bi bil trajno suspendiran ze,ko je sedel in lajal proti novinarju.Oziroma.....v zgoraj nastetih mestih oz.klubih se to ...prikaži več sploh ne bi zgodilo,njim bi bilo to nepojmljivo.

Sorodne novice